Int. Minitoernooi

Internationaal Mini Toernooi laatste nieuws

 

Het is 7.15 uur 28 December 2018. Als eerste betreden wij (de organisatie) de sporthal waarin het internationaal mini-volleybaltoernooi voor de 11de keer gehouden gaat worden. Voorzichtig zonder veel lawaai te maken gaan we verder met de voorbereidingen om het toernooi goed te laten verlopen. Slapende gasten.Gelukkig zijn de velden een dag ervoor al opgebouwd en afgeplakt.

7.30 uur: de eerste speelsters van het team uit Roemenië zijn wakker aan het worden. Zo ook onze gasten uit Duitsland. De eerste vrijwilligers komen de sporthal binnen gelopen. Als ook de leden van Somas Activia. Wij danken jullie voor jullie inzet! (Wat is een organisatie nl. zonder vrijwilligers/leden). Het ontbijt wordt op tafel gezet.Nog snel nemen we als organisatie alles even door. We zien geen knelpunten. Dus als het goed gaat is het toernooi om 17.30 uur klaar.

8.30 uur: de eerste volleyballers uit Assen komen vrolijk en vol energie de sporthal binnengelopen. Als alle teams zo zijn dan gaan we zeker een leuke dag beleven.

Het is iets over 9.30 uur: iedereen is binnen en heeft zich aangemeld bij de dames van de organisatie.

10.00 uur: de muziek wordt aangezet en de top volleyballers in dop kunnen voorgesteld worden. Net zoals bij de Olympische spelen lopen ze met zijn alle achter elkaar aan. Het thuisspelende team met de vlag van Activia voorop gevolgd door de landenvlaggen. Het blijft altijd een leuk gezicht op zo’n 180 kinderen (36 teams) met begeleiding door de zaal te zien lopen.

10.25 uur: de wedstrijden in de eerste ronde worden omgeroepen. Maar iedereen staat al klaar.

10.30 de wedstrijden gaan beginnen. De CD met het beginsignaal erop wordt aangezet en de wedstrijden zijn gestart. Op 8 speelvelden wordt gespeeld en gestreden om voor het team de hoogst mogelijke plaats te behalen. Ieder team speelt 6 wedstrijden. Wij blijven ons verbazen over de speelwijze van de jeugd van tegenwoordig. Het niveau ligt hoog. Wat moet de heer Adri Noy toch met een trots gevoel rondlopen op dit toernooi. Dit is CMV volleybal ten top! En dat blijkt ...

Het is 16.30 uur: de afgesproken tijd dat de heer Adri Noy de beste speler/ speelster aan de organisatie mag doorgeven. Maar hij kan geen directe keuze maken. Drie spelers zijn zeer aan elkaar gewaagd. Na wat extra tijd komt de beste speler /speelster naar voren. Het toernooi loopt op zijn einde en de finale komt in zicht. Ieder team speelt op zijn niveau zijn/haar finale. Iets voor 17.00 uur wordt er gestart met de laatste speelronde. De finales worden gespeeld; deze zijn erg spannend. De organisatie maakt de uitslagen in orde. Op naar de prijsuitreiking.

Hierbij de uitslagen:

Meisjes niveau 5:

1. Flamingo’s

2. Somas Activia

3. CSM Bucuresti

Meisjes niveau 6:

1. Flamingo’s

2. TV Gladbeck

3. CSM Bucurestri

Jongens niveau 6:

1. Sudosa-Desto

2. Next Volley Dordrecht

3. VC Mende

Speelster van het toernooi is Sam Snijders van Webton-Hengelo geworden. Speler van het toernooi is Jordi van Laar van SV Dynamo. Het team van het toernooi zijn de jongens van Sudosa-Desto. Allen gefeliciteerd!

Rest ons nog jullie het beste voor 2019 toe te wensen!  Hopelijk zien we alle volleyballers op zaterdag 8 juni met Pinksteren op ons Pinkstertoernooi.

Op 28 december 2018 organiseert Activia voor de 11e keer het Internationale Minitoernooi.

Dit volleybaltoernooi voor kinderen van niveau 5 en 6  is al jaren succesvol en trekt elk jaar ook uit het buitenland jeugdteams naar Sint Anthonis. 

De inschrijving is geopend, de eerste teams hebben zich al aangemeld.
Meer informatie hierover vindt u elders op deze website onder het kopje hiernaast in de linkerkolom. 

Wij nodigen alle teams in deze leeftijdsklasse uit om mee te doen en ontmoeten jullie graag op 28 december! Hét minitoernooi met een internationaal tintje. 

Adres Activiahal:
Remmensberg 31   5845 DD  Sint Anthonis

Telefoon: 06-13809122