Wedstrijdverslagen

Activia DS 1 wint in een goed gevulde sporthal van koploper Vollingo DS 1. Met de klinkende cijfers (3-1) was het nog lang onrustig in de sporthal.

Dames 1 begon niet sterk aan de wedstrijd. Eigenlijk was afgesproken om met veel servicedruk en enthousiasme de wedstrijd te beginnen! Al snel keken we tegen een achterstand aan. Door terughoudend te spelen konden de dames van Vollingo hun power goed gebruiken en daarmee een kloof van 4 punten op het bord zetten: 5-9. Ger nam zijn 1e time out. De neuzen moesten weer dezelfde kant op wijzen en dat gebeurde dan ook. Langzaam maar zeker kwam Activia terug in de wedstrijd. Met betere passes en heel veel aanvalsvariaties op de middenpositie werd de kloof gedicht. Op 21-22 kwam er een dubbele wissel aan Activia kant. Deze pakte goed uit en Quinty zette de aanvallers in de juiste stelling om te scoren. De set werd met 25-23 gewonnen. Dit leverde bij Vollingo flinke frustraties op. Zowel de speelsters als de coaches waren boos om de beslissing van de twee scheidsrechters.

De 2e set stond op het punt om te beginnen maar nog steeds was er gemor aan de kant van de tegenstanders! Activia kwam goed uit de startblokken en liet wederom zien waar het team toe in staat is. Met veel servicedruk en een goed verdelende spelly, kwam Vollingo deze set niet in hun spel. We bouwden met een goede blokkering een ruime voorsprong op. Op de stand van 23-13 liet Ger weer de dubbele wissel passeren. Quinty serveerde met veel servicedruk. De bal kwam maar moeizaam terug over het net. Nog een korte rally en daar stond weer een setpoint. Met aansluitend een service ace van Quinty was ook de winst in de 2e set een feit: 25-13.

De 3e set dan. Moeilijk, zo bleek het nu ook weer. Het spelletje zat op slot en toch werd er niet slecht gevolleybald. Vollingo kwam dus terug in de wedstrijd en kreeg gemakkelijk een grote voorsprong. Na wat wissels en time-outs kwam Activia toch nog wel terug. Dit was echter niet genoeg om de 3e set alsnog te pakken:  22-25.

De 4e  set ging Activia weer vol in de aanval en met een schitterende blokkering, afgewisseld met veel aanvallen op midden, werd Vollingo zoek gespeeld. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat Activia op matchpoint stond. Het publiek ging op de banken staan en ook meteen werd het eerste matchpoint verzilverd: 25-16.

Al met al een zeer goed spelend dames 1 met weer een verdiende overwinning. Komende zaterdag spelen we onze laatste thuiswedstrijd van dit, nu al mooie, seizoen. Kom het samen met ons vieren! Wij zijn jullie zeer dankbaar voor alle steun die we van jullie kregen en nog krijgen.

Ger van Heugten

DS 1 foto 23 03 Activia DS 1 Vollingo DS 1