Wedstrijdverslagen

Afgelopen zaterdag stond er een mooi wedstrijd op het programma voor dames 1. We moesten spelen tegen het talententeam van Volley Tilburg. Na een aantal weken van rust en carnaval, moesten we weer vol aan de bak en wel tegen de kampioenskandidaat nummerr 1! Volley Tilburg is dit seizoen veruit de beste aanvallende ploeg in de 1e divisie B. Met veel power en een hoge blokkering kunnen ze veel en gemakkelijk punten pakken. Zaterdag dus even niet. We hadden al een voorgevoel dat het niet helemaal goed zat bij Volley Tilburg! De laatste twee wedstrijden hadden ze verloren. Nou, daar kan er nog wel eentje bij, dachten wij met z’n allen.

De start moest dus met veel energie gedaan worden. Met veel servicedruk op de passlijn van Volley Tilburg kwamen we in de 1e set goed uit de startblokken. Het liep lekker bij de dames van Activia. De passers van Volley Tilburg konden de ballen niet goed bij hun spelverdeelster krijgen zodat ze veel moesten improviseren. Daar wisten wij wel raad mee! Aan alle kanten werd er flink gescoord. Zo konden wij vrij gemakkelijk naar een 18-25 spelen; de 1e set was binnen.

In de 2e set was het toch Volley Tilburg die een voorsprong opbouwde en met een stand van 10-5 vroeg Ger een time-out aan. De missie was duidelijk: er moest meer strijd geleverd worden en met lef gespeeld worden. Dit werd goed opgevolgd en we kwamen op gelijke stand 17-17 te staan. Dit punt moest drie keer overgespeeld worden door beslissingen van de scheidsrechters. Activia hield voet bij stuk en won het 18e punt. Vervolgens liepen we uit naar 18-21 en het was eigenlijk gedaan met Volley Tilburg! De 2e set werd binnengehaald met 22-25.

In de 3e set begonnen we weer sterk met onze servicedruk. Dit hielden we alleen niet vol en we werden uiteindelijk volledig onder druk gezet door de service van Volley Tilburg. De aanvallers konden geen punten meer scoren en de set ging nietszeggend naar Volley Tilburg: 25-13.

Het gaat ons niet gebeuren dat we hier een 5-setter moeten spelen, zeiden we tegen elkaar. Er waren al wat wissels doorgevoerd in de 3e set; deze bleven ook staan in de 4e. Het team stond weer met veel bravoure en met veel servicedruk te spelen. Blokkerend pakten we aardig wat punten mee en onze midspeelsters scoorden bijna 100% in deze set. Dit resulteerde in een mooie setwinst van 22-25.

Met een 1-3 winst werd er een vreugdedansje gemaakt en het publiek hartelijk bedankt voor hun steun, die ze ons toch maar iedere wedstrijd geven. BEDANKT MENSEN!

Zaterdag 23 maart komt de trotse koploper op bezoek. In de uitwedstrijd hebben we daar kansloos van verloren. Dit willen we zaterdag anders gaan doen! Komt het zien ... 17.30 uur in onze eigen Activiahal.

Ger van Heugten