Wedstrijdverslagen

Dames 1 verliest tegen laagvlieger Inter Rijswijk.

Wat ook al in het thuisduel gebeurd was, kwam nu ook weer voorbij. Verliezen met 3-1 van een tegenstander die feller is in de afwerking dan wijzelf! Dat mag ons eigenlijk niet overkomen maar is helaas toch gebeurd. We begonnen te mat en met weinig overtuiging ging de 1e set voort. Toch hebben we in deze set nog kansen gehad om die te winnen. Dit zagen we echter te laat: 25-23.

Op deze manier worden we wel wakker geschud zou je denken ..  en zo is het ook! Met vlagen begint het te draaien en wordt er ook gescoord. Uiteindelijk te weinig om een gedreven Inter Rijswijk te beinvloeden. De 2e set ging te gemakkelijk naar de dames van Rijswijk: 25-16.

Dan spelen we maar weer eens een 5-setter werd er gezegd voor de start van de 3e set. En daar bleek het ook naar toe te gaan! We kwamen op een goede voorsprong maar Inter Rijswijk kwam nog gevaarlijk terug. Wij konden nu wél stand houden en wonnen deze set met 23-25.

In de 4e set ging het in het begin ook nog goed. Inter Rijswijk kwam al snel aan de buitenkant met aardig wat kanonkogels langs onze blokkering en wij hadden daar meestal geen antwoord op. Inter Rijswijk won ook deze set verdiend met  25-21.

Jammer, want na de wedstrijd zagen wij dat de top 3 punten gemorst had . We zouden daartussen hebben gestaan als we deze wedstrijd gewonnen hadden. Nu moeten we genoegen nemen met een nette 5e plek op de ranglijst. Uiteraard is dit heel positief voor het eerste seizoen maar er zit meer in; dat merken we.

Afgelopen zaterdag heeft Ellen Willems als libero met ons meegespeeld (onze beide libero’s waren geblesseerd). Ellen deed het goed. Het is natuurlijk altijd wennen aangezien we vooraf niet samen getraind hadden. Ellen, dames 1 wil je heel hartelijk danken voor je inzet!

Ger van Heugten