Wedstrijdverslagen

Dames 1 heeft weer een 4-0 winst te pakken. Nu was het Peelpush DS 2 die het onderspit moest delven.

In de 1e set leek het heel gemakkelijk te gaan. Quinty begon sterk te serveren en meteen ontstond er een duidelijke kloof van 7-1. Daarna werden de dames van Meijel wakker en deden genoeg terug om weer in de race te komen met het doel om de eerste set toch te pakken. Activia liet zich nu, in de eerste set, van een goede kant zien en liep uit tot een voorsprong van 4 punten: 16-12. Toen stokte de aanvalsmachine efkes en kon Peelpush terugkomen tot 17-17. Activia pakte het spelritme weer goed op en liep naar een redelijke setwinst toe: 25-21

De 2e set werd de spannendste set van de wedstrijd (zo bleek na de wedstrijd). Met super blokkerende teams werden de aanvallers aan beide kanten op de proef gesteld. Bij Peelpush werd er met de aanval veel op positie 2 gescoord; vanuit de Sint Tunnisse kant werd er net zoveel werd op positie 2 geblokkeerd. Dit werd een mooie strijd de gehele set door; eigenlijk kon geen van beide ploegen uitlopen. Bij crusiale punten was het Activia die iets meer in te brengen had en de set met 27-25 in hun voordeel kon beslissen.

De 3e  set werd het publiek, wat weer in grote getalen naar de Activiahal was gekomen, getrakteerd op mooi volleybalspel. Met name aan de zijde van Activia werden combinaties gespeeld waar de blokkering van Peelpush geen vat op kreeg. Mede door de servicedruk hoog te houden kon Activia stabiel bouwen naar een setwinst van 25-20.

In de 4e set moesten we ook weer aan dezelfde taak blijven werken en, zo mogelijk, een ruimere voorsprong zien te vergaren. Het plannetje van coach Ger van Heugten kon uitgevoerd worden. Onze libero Jolijn speelde haar laatste thuiswedstrijd voordat ze een operatie moet laten ondergaan. Ger had voor zichzelf bedacht om Jolijn iedere set een gedeelte te laten spelen om zodoende haar een mooi afscheid voor het thuispubliek te geven. Dit is 3 van de 4 sets gelukt, knap dames! Met veel emoties werd Jolijn op een stand van 24-20 in de vierde set een publiekswissel gegund. De traantjes konden niet uitblijven en na wat geknuffel en gehuil werd ook het laatste punt voor Activia binnen geslagen.

Een mooie duidelijke overwinning voor onze dames 1!

Ger van Heugten

groepsfotoJolijn 2