Wedstrijdverslagen

Dames 1 van Somas Activia wint met 1-3 ondanks een mindere start.

In de 1e set was er geen schim te zien van het team wat vorige week  zaterdag aan het spelen was. We konden nog redelijk tred houden met Zaanstad tot 14-12; daarna ontstond er een fikse foutenlast, wat er toe lijdde dat er een stand kwam te staan van 23-12. Dat we nog 2 puntjes konden pakken, lag ook aan Zaanstad. Met 25-14 ging de set snel naar de dames van Zaanstad.

De 2e set stond er een warempel een anders denkend team in het veld. Het begon allemaal te draaien en net zo snel als de 1e set verloren ging, wonnen we de 2e set met 14-25.

De wedstrijd start opnieuw zou je denken? Maar nee, het was in de 3e set ook Somas Activia wat de klok sloeg en met een duidelijk goede blokkering werden de power hitters van Zaanstad afgeblokt. Het serveren leverde zijn puntjes op en Activia kon gemakkelijk naar een 20-25 winst spelen.

In de 4e set was het weer een heel ander spelletje wat we te zien kregen. Zaanstad ging beter spelen op de middenpositie waardoor we niet zoveel blokpunten konden scoren aan de buitenkanten. Het werd een mooie strijd in deze set. Mede door de servicefouten aan Activia kant konden de dames van Zaanstad continu een paar punten voor blijven staan. Tot aan 20-22 bleef het zo op en neer gaan, met een derde time out aanvraag van de coach van Activia ( wat niet mocht) kwam er een eindspurt aan Activia kant. Het werd 23-23 gelijk en met mooie volleybalacties aan beide kanten kwam Zaanstad voor het eerst op setpunt in deze set. Activa werkte dit mooi met een kill-block weg. Vervolgens kwam Activia op matchpoint met een service ace. Ook Zaanstad werkte dit met een mooie aanval weg (die we eigenlijk buiten de lijnen van het veld verdedigden).  Jammer volgende bal maar weer! Hierna volgde een discutabele servicefout van Zaanstad, maar wel in het voordeel van Somas Activia, en met een mooie aanval door de blokkering van Zaanstad werd het matchpoint verzilverd:  25-27. Weer een mooie overwinning van Dames 1 Somas Activia.

Op naar de volgende ... dat zal Peelpush moeten worden die we aan de winstreeksen toe willen voegen! Of dit weer lukt? Komt het zien op zaterdag 9 februari om 17.30 uur in de Activiahal!

Ger van Heugten