Wedstrijdverslagen

sponsoren DS 1 19 01 2019 1

 Reza Coach, Pizzeria Dinaro en Dames Recreanten Somas Activia persoonlijke sponsoren zaterdag 19 januari

 

Somas Activia trekt aan het langste eind tegen Ledub DS 1.

Na een aantrekkelijke wedstrijd sloten beide partijen af met een lekkere smoothie en een cupcake.

In de 1e set ging Activia goed van start met een 6-1 voorsprong. Met net zoveel servicedruk kwam Ledub weer terug. Daarna ging de set gelijk op naar 20-20. Ledub bleek daarin wel de betere papieren te hebben. Ze wonnen iedere langere rally en uiteindelijk ook deze set met 22-25.

In de 2e set was Activia de bovenliggende partij;  met een goed werkende verdediging kwamen we op een minimale voorsprong van 2 punten. Er werden mooie rally’s afgewerkt aan beide kanten.  Activia begon beter te blokkeren waardoor we vrij gemakkelijk de set binnenhaalde met 25-19.

In de 3e set ging het spel aan de Sint Tunnisse zijde nóg beter lopen en met verschillende combinaties werd Ledub op een ruime achterstand gezet. Bij een stand van 20-15 was het een bijna gelopen set voor Activia maar daar dachten de Budelse dames anders over! Ze vochten als leeuwinnen voor iedere bal en met wat geluk en wijsheid, kwamen ze zelfs langszij.  Met een setstand van 23-23 werd er een zeer lange rally afgerond met een setpunt voor Ledub. Dit beslissend punt werd ook meteen door Ledub verzilverd: (Balende speelsters en coach zag je aan Activia kant!!) 23-25. Dit was niet nodig geweest maar soms  gaat het zo!

De knop weer omzetten en doorgaan met het mooie volleybalspel in de 4e set. Dit bleek niet al te veel moeite te kosten en wederom was het  Activia die redelijk wat voorsprong opbouwde. Wat maken we het toch spannend bij een stand van 20-20. Ditmaal is het aan ons om de set positief af te sluiten met 25-23.

Dus ...  in de 5e set moest de winnaar bepaald worden.  Activia begon weer lekker te serveren en speelde de rally’s uit met veel variatie in de aanvallen. Daarnaast stond de blokkering veel beter als in het begin van de wedstrijd. Met 8-6 werd er van kant gewisseld. Activa liet weer eens zien dat alle teams rekening met hen moet houden. Zeker in de thuiswedstrijden draait het team goed. Met een mooie eindsprint werd de 5e set met 15-10 winnend afgesloten.

Aan Activia kant is het nu zaak om komende zaterdag ook een  goed resultaat neer te zetten in de uitwedstrijd tegen VC Velden DS 1. (Zaterdag 26 januari om 17.00 uur in De Vilgaard in Velden).

Ger van Heugten