Wedstrijdverslagen

De wedstrijd in sporthal de Basis in Sliedrecht begon ongeveer een half uur later dan gepland. De beide teams startten hun warming-up elders zodat er nog redelijk snel begonnen kon worden met de wedstrijd. Sliedrecht kwam goed uit de startblokken; met harde klappen door de buitenspeelsters konden de dames makkelijk op voorsprong komen. Somas Activia had weinig in te brengen in het begin van de wedstrijd. Er ontstond een kloof van 5 punten in het voordeel van Sliedrecht. Dit bleef ook de gehele set zo. Eindstand van de 1e set: 25-19.

De 2e set werd het wel iets beter aan de Sint Tunnisse kant maar nog niet best. Sliedrecht hield de druk op onze dames hoog zodat we niet het niveau konden halen om Sliedrecht pijn te doen. De set ging ook dit keer verdiend naar de dames van Sliedrecht: 25-18.

Voordat we de 3e set gingen starten werd er geroepen door de dames van Activia “het gaat toch gvd niet gebeuren dat we hier met 4-0 van het veld afgaan!?". Deze uitspraak werd goed opgepakt door het gehele team en je zag dat er meer, en een betere, strijd geleverd werd. Dit zorgde meteen voor de ommekeer in de wedstrijd! We liepen uit naar 19-14. Het leek erop dat deze set wel een gelopen race zou zijn maar dat bleek helaas niet het geval. We kwamen in een dipje terecht en Sliedrecht sloop dichterbij. Met het resultaat: setwinst weer voor Sliedrecht: 25-22. Dat was weer een domper voor Somas Activia. Het spel was oké maar we konden dit niet vasthouden tot op het laatst.

De 4e set was een kopie van de 3e. Activia was veel beter in het afwerken van de ballen. Wederom kwam er een ruime voorsprong voor ons op het bord te staan. Deze keer hielden we wél stand en al vechtend, vaak tegen onszelf, maakten we toch de set af: 20-25. Er had wel een puntje meer in kunnen zitten maar duidelijk een verdiende overwinning voor Sliedrecht.

Zaterdag staat er weer een mooie wedstrijd op het programma. We spelen dan thuis tegen Ledub DS1. De vorige wedstrijd gingen we met een stand van 4-0 voor Ledub het veld af. We zullen het zaterdag zien wat de wedstrijd nu gaat brengen!

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 19 januari om 17.30 uur in de Activiahal!

Ger van Heugten