Wedstrijdverslagen

Dames 1 sluit met een winnende partij het kalenderjaar af. Tegen VCN DS 2 werd een verdiende 3-1 overwinning geboekt.

In de 1e set hielden beide teams elkaar in evenwicht tot 20-20. Er werd hard gewerkt; wij hadden veel moeite met de harde aanvallen van de twee hard hitters van VCN DS 2. Toch bleef het positief aan St. Tunnisse zijde; knap maken we de set af met 25-22.

In de 2e set kwam VCN DS 2 beter in hun spel. Somas Activia liep voortdurend achter de feiten aan. Op het einde van de set knokten de dames zich terug en kregen setpunt voor 2-0 in sets. Dit werd door VCN DS 2 met rake klappen weggewerkt. Vervolgens kreeg VCN setpunt. Deze werd ook weggewerkt door de verdediging aan onze kant. Met de stand 25-26 kreeg VCN toch de bal 2x achter elkaar op de grond bij Activia en de stand werd gelijk getrokken: 1-1 in sets.

In de 3e set werd er veel meer over het midden gespeeld bij Somas Activia. Dat resulteerde ook in mooi volleybalspel en, mede door het enthousiast publiek, werd VCN DS 2 op achterstand gebracht. Bij Activia ging de service goed aan het draaien. Met regelmaat werden er serviceseries gemaakt. Met de aanvalsdekking bleven we wel moeite houden (om deze van de grond af te houden). Zo kon VCN netjes bijblijven. Toch was het aan Activia om het spel te dicteren; met een aantal mooie combinaties werd de set afgesloten met 25-18.

In de 4e set was het ook Activia die de dienst uitmaakte. Bovendien konden de hard hitters van VCN niet iedere actie positief afsluiten. Dit kwam ook door de betere blokkering bij Activia. Isis kwam met 18-18 aan service en met veel druk en goed samenspel kon zij de set uitserveren: 25-18

Een winst van 3-1 is een mooie afsluiting van het kalenderjaar en een goede start van de 2e competitiehelft. Dit resulteert in een mooi gedeelde 5e plaats in de competitie.

Via deze weg willen wij jullie allemaal mooie gezellige dagen wensen en een voorspoedig 2019. Graag verwelkomen we jullie dan ook weer tijdens onze volgende wedstrijden in 2019.

Ger van Heugten