Wedstrijdverslagen

Somas Activia verliest in een knotsgekke wedstrijd met 2-3 van VC Olympia. De Activia dames zijn niet fel genoeg van start gegaan; dit resulteerde in een rommelig spel aan Sint Tunnisse zijde. De spelverdeelster van VC Olympia kon er moeiteloos op los prikken; er vielen zodoende veel onnodige ballen op de grond.Tot 20-20 ging het gelijk op in het scoringsverloop. Daarna had Olympia iets meer geluk en maakte de set met 22-25 af.

Niet getreurd ... op naar de volgende set! Deze begon niet best en al snel pakte Olympia een grote voorsprong. De situatie veranderde niet. De ballen werden moeilijk gescoord; er moest een vechtersmentaliteit komen. Somas Activia DS 1 VC Olympia DS 1 2

Die kwam er net op tijd. Bij een achterstand van 16-24 kwam Kim aan service om ons aan de laatste strohalm vast te klampen en de set nog enigszins acceptabel te doen lijken!! En toen…. kwam onze vechtersmentaliteit naar boven! De achterstand werd steeds iets kleiner. Mede door een aantal dwalingen van de scheidsrechters mochten we nog een paar punten extra bijtellen. De stand werd 20-24. Kim bleef maar door serveren. Helaas net niet genoeg om het beslissende punt ook binnen te halen. VC Olympia kreeg weer een kans om op setpunt te komen maar dit werkten we met een mooie combinatie weg. Weer setpunt voor Activia. Dit ging nog door totdat we het beslissende punt wél konden maken: 28-26.

Wakker geschud en verder, zouden we denken! In de 3e set werd er heel anders gespeeld. Met de goede passing van Jolijn kon de set mooi gespeeld worden. We kwamen met 23-18 op een respectabele voorsprong, daarna deed Olympia precies hetzelfde als wat Activia deed in set 2. We kregen geen bal meer op de grond en wederom waren de beslissingen van deze scheidsrechters niet best boven de 20 punten. Jammer maar daar hebben we dan mee te dealen!!!! VC Olympia kwam gelijk op 23-23 en de 3e set werd een kopie van de 2e maar nu omgedraaid.

Een domper verwerken en weer aan de bak in de 4e set. Deze was heel snel en ook van goede kwaliteit vanaf de kant van Somas Activia. Met 25-10 wonnen we deze set heel ruim.

De 5e set moest weer de beslissing brengen. Deze werd aan VC Olympia kant goed gestart met 2-5. Een gaatje was geslagen.  Activia kwam door goed vechten weer op gelijke hoogte:  7-7. Met 7-8 werd er van kant gewisseld. Daarna pakte VC Olympia het initiatief en kwam met 7-13 op voorsprong. Nogmaals werden de dames van Somas Activia wakker en vochten zich punt voor punt weer terug. Het bleek net niet genoeg voor de winst: 12-15

Al met al een niet al te beste wedstrijd aan beide kanten maar wel veel vechtvolleybal. Zaterdag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma: VCN DS 2 komt op bezoek om 17.30 uur in de Activiahal.

Ger van Heugten

.