Wedstrijdverslagen

De dames van Activia hebben de topper van de 1e divisie B maar nipt verloren van Volley Tilburg DS 1. Het was een fantastische wedstrijd om te zien voor het talrijke publiek wat naar de Activiahal was gekomen.

De start van Somas Activia was furieus, de eerste bal van de wedstrijd werd gewonnen door dames 1. En dan is daar Isis Neeskens die de stand in één servebeurt naar 8-0 tilt. Volley Tilburg kreeg alle hoeken van het veld te zien. Ze brachten nog redelijk wat terug maar daar maakten de Sint Tunnisse dames korte metten mee. Met veel servicedruk en geweldige blokkades werd het een set die vrij snel naar St. Anthonis ging: 25-16

In de 2e set was de servicedruk iets minder; daar profiteerde Volley Tilburg goed van en het ging de gehele set over en weer met de punten. Het werd een mooie strijd. Aan beide kanten werden felle acties uitgevochten! Het niveau van de gehele wedstrijd was zeer hoog. Volley Tilburg had wel iets meer druk en kijk op de acties van Somas Activia. Zo stonden de Tilburgse vrouwen constant een paar punten voor en wonnen de 2e set dan ook met minimaal verschil: 23-25

In de 3e set  toonde Somas Activia veel veerkracht en deze set werd de servicedruk weer beslissend voor de uitslag. Volley Tilburg schakelde nog een tandje bij en de aanvallen van hen werden met geweldige verdedigende acties beantwoord. Daardoor kon de spelly van Somas Activia naar hartelust verdelen en met een paar mooie combinaties werd er een gaatje geslagen. Daarbovenop blokkeerde Somas Activia ook heel goed. Wat geen kill block was, werd wel nog zo getoucheerd dat de verdediging er weer bij kon en weer een nieuwe tegenaanval kon plaatsen. Het werd 20-20. Bij deze stand ging Somas Activia slimmere ballen spelen en bekeken werd de set binnen gehaald met 25-20.

De 4e set was er een ander beeld te zien. Volley Tilburg bleef aandringen en met harde klappen werden er scheurtjes gevonden in de Sint Tunnisse verdediging. De aanvallen van Somas Activia werden met een hoge blokkering tegengehouden. De set ging dan ook verdiend naar Tilburg met 16-25.

De 5e set moest de beslissing brengen over deze wedstrijd. Beide teams gingen weer mooi van start, alleen was het weer Volley Tilburg die aan de winnende kant bleef. Somas Activia leek een beetje op te zijn!!!! De set werd met 12-15 gewonnen door Volley Tilburg.

Al met al een trots dames 1 die het Volley Tilburg, die toch veel kans maakt op het latere kampioenschap, knap lastig maakte. Met deze mooie prestatie in de broekzak hebben we zaterdag een dagje vrij en gaan we op zaterdag 8 december weer vol aan de bak tegen VolinGo DS 1.

Ger van Heugten.