Wedstrijd verslagen

Dames 1 van Somas Activia speelde een bijna perfecte wedstrijd in Velden. De voorbereiding was vrolijk en nadat we wat danspasjes op de film hadden gezet, begonnen we aan de wedstrijd. Op voorhand een moeilijke klus om in Velden punten te pakken. De laatste 4 edities van deze confrontatie gingen verloren! Maar NU niet! De dames begonnen zeer goed aan de wedstrijd. De afspraken om bepaalde posities goed te benutten, werd goed uitgevoerd. Het bleek heel anders te lopen dan dat wij dachten. WIJ waren degene die de dienst uitmaakten! Zowel binnen als buiten de lijnen was het bijna alleen Somas Activia wat je hoorde.

De 1e set ging al snel van start met een voorsprong voor Activia. Dit konden we de gehele set volhouden om vervolgens met 22-25 de set binnen te halen.

In de 2e  set ging ook de blokkering haar punten pakken. Het team draaide op volle toeren. Op alle posities werden de ballen verzilverd en er kwam een ruime voorsprong op het bord te staan: 18-7. Vanaf die stand kwam er een dipje in het spel van Somas Activia. VC Velden maakte daar goed gebruik van en kwam steeds dichterbij. Met zelfs een stand van 23-23 lieten  de dames uit Brabant zich niet van en uit het veld slaan en met veel vechtlust en overtuiging ging toch de set weer naar de Brabantse meiden: 24-26

De 3e set was eigenlijk een kopie van de vorige set. Nu liet Somas Activia zich alleen niet meer van de wijs brengen en denderde door naar weer een setwinst: 20-25.

De laatste set moest dan ook maar eens binnengehaald worden, was het credo!!! Nog niet zo makkelijk gedaan als gezegd!!!! Met veel overtuiging en de nodige wissels, die de gehele wedstrijd al goed uitpakten, werd nu ook deze set met duidelijke cijfers afgesloten: 18-25.

De eerste 0-4 partij van het seizoen. We hebben er vaak tegen aangehangen maar nooit zo af kunnen maken! NU wél! Knap werk als team en weer kijkend naar de volgende wedstrijd zit er nog veel rek in dit team. Waar we uitkomen, we zullen het beleven. Komende zaterdag een dagtripje naar het verre Zaanstad waar we wederom voor de winst zullen strijden.

Ger van Heugten