Wedstrijd verslagen

Dames 1

Dames 1 heeft weer een 4-0 winst te pakken. Nu was het Peelpush DS 2 die het onderspit moest delven.

In de 1e set leek het heel gemakkelijk te gaan. Quinty begon sterk te serveren en meteen ontstond er een duidelijke kloof van 7-1. Daarna werden de dames van Meijel wakker en deden genoeg terug om weer in de race te komen met het doel om de eerste set toch te pakken. Activia liet zich nu, in de eerste set, van een goede kant zien en liep uit tot een voorsprong van 4 punten: 16-12. Toen stokte de aanvalsmachine efkes en kon Peelpush terugkomen tot 17-17. Activia pakte het spelritme weer goed op en liep naar een redelijke setwinst toe: 25-21

De 2e set werd de spannendste set van de wedstrijd (zo bleek na de wedstrijd). Met super blokkerende teams werden de aanvallers aan beide kanten op de proef gesteld. Bij Peelpush werd er met de aanval veel op positie 2 gescoord; vanuit de Sint Tunnisse kant werd er net zoveel werd op positie 2 geblokkeerd. Dit werd een mooie strijd de gehele set door; eigenlijk kon geen van beide ploegen uitlopen. Bij crusiale punten was het Activia die iets meer in te brengen had en de set met 27-25 in hun voordeel kon beslissen.

De 3e  set werd het publiek, wat weer in grote getalen naar de Activiahal was gekomen, getrakteerd op mooi volleybalspel. Met name aan de zijde van Activia werden combinaties gespeeld waar de blokkering van Peelpush geen vat op kreeg. Mede door de servicedruk hoog te houden kon Activia stabiel bouwen naar een setwinst van 25-20.

In de 4e set moesten we ook weer aan dezelfde taak blijven werken en, zo mogelijk, een ruimere voorsprong zien te vergaren. Het plannetje van coach Ger van Heugten kon uitgevoerd worden. Onze libero Jolijn speelde haar laatste thuiswedstrijd voordat ze een operatie moet laten ondergaan. Ger had voor zichzelf bedacht om Jolijn iedere set een gedeelte te laten spelen om zodoende haar een mooi afscheid voor het thuispubliek te geven. Dit is 3 van de 4 sets gelukt, knap dames! Met veel emoties werd Jolijn op een stand van 24-20 in de vierde set een publiekswissel gegund. De traantjes konden niet uitblijven en na wat geknuffel en gehuil werd ook het laatste punt voor Activia binnen geslagen.

Een mooie duidelijke overwinning voor onze dames 1!

Ger van Heugten

groepsfotoJolijn 2

Komende zaterdag staat er weer een derby op het programma voor dames 1. We spelen dan tegen Peelpush DS 2, wat altijd iets extra’s met zich meebrengt. Wederom is er weer een persoonlijke sponsor die we van harte welkom heten. Deze wedstrijd is dat De Kruijf & De Waal adviseurs B.V. uit Oosterbeek. 

De teams kennen elkaar van haver tot gort. Dit zal ongetwijfeld weer iets extra’s opleveren voor het publiek. Met een goede spirit aan Sint Tunnisse kant gaan we de vorige wedstrijd tegen Peelpush    DS 2 rechtzetten. Hoewel we toen in Meijel met 1-3 wonnen, hebben we maar 1 set laten zien wat ons niveau is en wat we daadwerkelijk kunnen halen! We zullen vanaf het eerste punt bij de les moeten zijn en met spetterende acties wederom een winstpartij naar ons toe zien te trekken. Peelpush staat vlaggendraagster maar zal zich tot het uiterste verdedigen. Kortom ... in zo’n derby kan van alles gebeuren. We zullen daarom zeker op onze hoede moeten zijn om geen steken te laten vallen.

Dat het weer een aantrekkelijk schouwspel wordt, is zeker!

De wedstrijd begint om 17.30 uur in de Activiahal. Kom op tijd want wij willen weer knallen vanaf het eerste fluitsignaal!

Ger van Heugten

Dames 1 van Somas Activia wint met 1-3 ondanks een mindere start.

In de 1e set was er geen schim te zien van het team wat vorige week  zaterdag aan het spelen was. We konden nog redelijk tred houden met Zaanstad tot 14-12; daarna ontstond er een fikse foutenlast, wat er toe lijdde dat er een stand kwam te staan van 23-12. Dat we nog 2 puntjes konden pakken, lag ook aan Zaanstad. Met 25-14 ging de set snel naar de dames van Zaanstad.

De 2e set stond er een warempel een anders denkend team in het veld. Het begon allemaal te draaien en net zo snel als de 1e set verloren ging, wonnen we de 2e set met 14-25.

De wedstrijd start opnieuw zou je denken? Maar nee, het was in de 3e set ook Somas Activia wat de klok sloeg en met een duidelijk goede blokkering werden de power hitters van Zaanstad afgeblokt. Het serveren leverde zijn puntjes op en Activia kon gemakkelijk naar een 20-25 winst spelen.

In de 4e set was het weer een heel ander spelletje wat we te zien kregen. Zaanstad ging beter spelen op de middenpositie waardoor we niet zoveel blokpunten konden scoren aan de buitenkanten. Het werd een mooie strijd in deze set. Mede door de servicefouten aan Activia kant konden de dames van Zaanstad continu een paar punten voor blijven staan. Tot aan 20-22 bleef het zo op en neer gaan, met een derde time out aanvraag van de coach van Activia ( wat niet mocht) kwam er een eindspurt aan Activia kant. Het werd 23-23 gelijk en met mooie volleybalacties aan beide kanten kwam Zaanstad voor het eerst op setpunt in deze set. Activa werkte dit mooi met een kill-block weg. Vervolgens kwam Activia op matchpoint met een service ace. Ook Zaanstad werkte dit met een mooie aanval weg (die we eigenlijk buiten de lijnen van het veld verdedigden).  Jammer volgende bal maar weer! Hierna volgde een discutabele servicefout van Zaanstad, maar wel in het voordeel van Somas Activia, en met een mooie aanval door de blokkering van Zaanstad werd het matchpoint verzilverd:  25-27. Weer een mooie overwinning van Dames 1 Somas Activia.

Op naar de volgende ... dat zal Peelpush moeten worden die we aan de winstreeksen toe willen voegen! Of dit weer lukt? Komt het zien op zaterdag 9 februari om 17.30 uur in de Activiahal!

Ger van Heugten

Komende zaterdag maken we er een dagtripje van om tegen en in Zaanstad de wedstrijd te spelen.

Aanstaande zaterdag spelen we tegen D1 van Zaanstad.De vorige wedstrijd hebben we redelijk soeverein gewonnen.
In het begin hadden we wel moeite om de lengte die Zaanstad in het veld kan brengen, te passeren!!!

We zijn weer maanden verder en hebben er flink aan gewerkt om met dit soort gevallen ook goed om te kunnen gaan.We hopen dat we het niveau van afgelopen zaterdag ook nu weer kunnen laten zien! In de stand staat Zaanstad weliswaar 10 punten onder ons, maar ze hebben ook 2 wedstrijden minder gespeeld. Dus dat is eigenlijk wel een vertekend beeld.

We kunnen afreizen met een fitte selectie zoals het gehele seizoen al het geval is. Met de nodige toeschouwers die met ons meereizen maken we ergens een kleine tussenstop, zodat we ook fit en wel ten strijde kunnen trekken om tegen Merkala Zaanstad D1 weer de winst te pakken.

De wedstrijd start om 17.00 uur in Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan.

Dames 1 van Somas Activia speelde een bijna perfecte wedstrijd in Velden. De voorbereiding was vrolijk en nadat we wat danspasjes op de film hadden gezet, begonnen we aan de wedstrijd. Op voorhand een moeilijke klus om in Velden punten te pakken. De laatste 4 edities van deze confrontatie gingen verloren! Maar NU niet! De dames begonnen zeer goed aan de wedstrijd. De afspraken om bepaalde posities goed te benutten, werd goed uitgevoerd. Het bleek heel anders te lopen dan dat wij dachten. WIJ waren degene die de dienst uitmaakten! Zowel binnen als buiten de lijnen was het bijna alleen Somas Activia wat je hoorde.

De 1e set ging al snel van start met een voorsprong voor Activia. Dit konden we de gehele set volhouden om vervolgens met 22-25 de set binnen te halen.

In de 2e  set ging ook de blokkering haar punten pakken. Het team draaide op volle toeren. Op alle posities werden de ballen verzilverd en er kwam een ruime voorsprong op het bord te staan: 18-7. Vanaf die stand kwam er een dipje in het spel van Somas Activia. VC Velden maakte daar goed gebruik van en kwam steeds dichterbij. Met zelfs een stand van 23-23 lieten  de dames uit Brabant zich niet van en uit het veld slaan en met veel vechtlust en overtuiging ging toch de set weer naar de Brabantse meiden: 24-26

De 3e set was eigenlijk een kopie van de vorige set. Nu liet Somas Activia zich alleen niet meer van de wijs brengen en denderde door naar weer een setwinst: 20-25.

De laatste set moest dan ook maar eens binnengehaald worden, was het credo!!! Nog niet zo makkelijk gedaan als gezegd!!!! Met veel overtuiging en de nodige wissels, die de gehele wedstrijd al goed uitpakten, werd nu ook deze set met duidelijke cijfers afgesloten: 18-25.

De eerste 0-4 partij van het seizoen. We hebben er vaak tegen aangehangen maar nooit zo af kunnen maken! NU wél! Knap werk als team en weer kijkend naar de volgende wedstrijd zit er nog veel rek in dit team. Waar we uitkomen, we zullen het beleven. Komende zaterdag een dagtripje naar het verre Zaanstad waar we wederom voor de winst zullen strijden.

Ger van Heugten

Kontakt

Secretariaat:

0485 38 4511

Zaal:

Activiahal
Remmensberg 31
5845 DD
Sint Anthonis
0485 38 5134

Zaalbeheerder Activiahal:

06 13 80 9122

 

logo2016

logo pinkstertoernooi2016