Dames 1

Michael Beugelsdijk - nieuwe hoofdtrainer Somas Activia

Ik ben Michael Beugelsdijk, 35 jaar en woon in Wageningen. Ik ben getrouwd en trotse vader van twee zoons (8 en 4 jaar). Na mijn studie Landschapsarchitectuur, ben ik nu, na 10 jaar fulltime volleybalprofessional, werkzaam als teamleider Gelderland/Brabant bij Noot Personenvervoer in Ede.
 
Als volleybaltrainer/coach heb veel meegemaakt. Ik ben begonnen als opleider bij de Regioselectie Meiden C in Barneveld (2012-2013) in combinatie met VCV Veenendaal (2012-2015). Dat is uitgegroeid naar Talentcoach Meiden U12 en U14 op het RTC Nijmegen (2013-2022), waar ik ook Talentscout werd. In de zomer van 2015 mocht ik als trainer assisteren bij Giovanni Guidetti bij het Nationaal Damesteam. En een jaar later was ik assistent bondscoach van Pre-Jeugd Oranje Meiden. Na een tussenjaar in de opleiding van Alterno (2015-2016) kwam ik bij Dynamo Apeldoorn terecht. Daar heb ik als Hoofdtrainer Meiden in 6 jaar tijd de hele meidenopleiding opgebouwd tot aan het winnen van de Jaap van Kasteeltrofee in 2022. Tegelijkertijd was ik hoofdtrainer-coach van dames 1 in de Topdivisie en in het laatste jaar de Eredivisie (dezelfde stap die Activia nu wil maken). In het laatste jaar was ik daar ook verenigingsmanager. Toen mijn kinderen allebei op de basisschool zaten, heb ik op de rem getrapt in mijn volleybalcarriere. De ruim 60 uur per week bezig zijn met volleybal kon ik toen met thuis niet combineren. 
 
Afgelopen jaar was het contact met Somas Activia al erg goed. In een eerste verkennend gesprek werd mij al snel duidelijk dat ik sprak met een club die precies weet wat ze wil. Er is een duidelijke visie achter de aanvraag voor een Eredivisielicentie, het team en de club met haar opleiding. Deze visie spreekt me vooral aan, omdat het perfect past met hoe ik in grotere zin met volleybal bezig wil zijn. Er ligt zeker een focus op de prestaties van dames 1, maar tegelijkertijd wordt er altijd gekeken naar het grotere geheel van opleiden voor de toekomst en de positie van het team in de club. Het duurde dan ook niet lang om heel erg enthousiast te worden om als trainer/coach aan de slag te mogen gaan met deze plannen. 

Wat was het GE-WEL-DIG!

Wij genieten nú nog na…

Collage weekend 23 en 24 04 Activia

Dames 1 Somas Activia kampioen in de topdivisie, laatste thuiswedstrijd, platte kar, afscheid van coach/trainer Arjen Schimmel, semi-afscheid van Kersten en Janneke bij DS1. Een groot dankjewel voor dj Magiel, telsters dames 1, supporters, ouder(s) van en iedereen die (in)direct betrokken is (geweest).

In dit weekend nog méér kampioenen (naast mini’s 4.3 (Wanroij) en meisjes C2) mocht ook mini’s 5.1 (St. Anthonis) een feestje vieren. Daarnaast was Activia aanwezig met een stand bij de open dagen van Oelbroeck en was er een kruisbestuiving tussen Tios, d’n Uutlaot en Activia bij een gezamenlijke activiteit op zondagmiddag in de sporthal. GE-WEL-DIG!

Bob Soberje, nieuwe trainer Somas Activia Dames 1

nieuwe trainer DS 1 Bob Soberje
 
Ik ben Bob Soberjé. Geboren en getogen in Horst en daar woon ik nu nog altijd met mijn vrouw Nadja. Ik heb twee zoons (Loek en Bart) die beide studeren en nog/weer thuiswonen. Overdag werk ik bij Stichting Dichterbij bij de afdeling vastgoed en ben ik verantwoordelijk voor de juiste huisvesting van onze cliënten. Als ik niet werk of met volleybal bezig ben sta ik graag met ‘mijn’ band op het podium, bezoek ik concerten en festivals en ik houd heel erg van reizen.
Mijn volleybal carrière heeft zich helemaal bij Hovoc afgespeeld waar ik ca. 13 seizoenen in heren 1 gespeeld heb. Na mijn actieve jaren ben ik begonnen met coachen/trainen (ook bij Hovoc) waar ik opvolgend dames 2, heren 1 en nu dames 1 heb mogen begeleiden. In de corona lockdown (2021) heb ik een half jaar meegelopen met Vocasa heren 1 in de eredivisie (bij Arjen).
 
Ik verlaat met enig pijn in het hart ‘mijn’ club Hovoc (waar ik overigens wel bestuurslid blijf) maar heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij Activia Dames 1 om samen met het team de groei van de laatste jaren door te zetten. De prettige gesprekken met de TC en een aantal speelsters hebben mij het vertrouwen gegeven dat dit een goede match is! Ik heb er zin in!

Arjen Schimmel kiest voor nieuwe stap in zijn carrière!

arjen 2

Op 29 januari was de deal rond. 
Gisteren kregen wij het definitieve bericht dat Arjen Schimmel, trainer van D1 na dit seizoen een nieuwe uitdaging aan gaat. Arjen heeft er voor gekozen de stap terug naar de eredivisie te zetten. Volgend jaar is hij de trainer van Draisma Dynamo D1. Natuurlijk vinden wij dat ontzettend jammer. Wij, zowel Activia als club, als ook het team, vinden in Arjen een betrokken en prettige trainer, die past bij ons Dames 1 en onze ambitie. De ambitie om kampioen te worden, zet Arjen met ons door en samen met hem gaan wij dit seizoen goed af sluiten. Ondertussen gaan wij op zoek naar een nieuwe trainer. 
Wij wensen Arjen alvast veel succes en plezier bij Dynamo. 

Bestuur Somas Activia.