Dames 1

Wat was het GE-WEL-DIG!

Wij genieten nú nog na…

Collage weekend 23 en 24 04 Activia

Dames 1 Somas Activia kampioen in de topdivisie, laatste thuiswedstrijd, platte kar, afscheid van coach/trainer Arjen Schimmel, semi-afscheid van Kersten en Janneke bij DS1. Een groot dankjewel voor dj Magiel, telsters dames 1, supporters, ouder(s) van en iedereen die (in)direct betrokken is (geweest).

In dit weekend nog méér kampioenen (naast mini’s 4.3 (Wanroij) en meisjes C2) mocht ook mini’s 5.1 (St. Anthonis) een feestje vieren. Daarnaast was Activia aanwezig met een stand bij de open dagen van Oelbroeck en was er een kruisbestuiving tussen Tios, d’n Uutlaot en Activia bij een gezamenlijke activiteit op zondagmiddag in de sporthal. GE-WEL-DIG!

Bob Soberje, nieuwe trainer Somas Activia Dames 1

nieuwe trainer DS 1 Bob Soberje
 
Ik ben Bob Soberjé. Geboren en getogen in Horst en daar woon ik nu nog altijd met mijn vrouw Nadja. Ik heb twee zoons (Loek en Bart) die beide studeren en nog/weer thuiswonen. Overdag werk ik bij Stichting Dichterbij bij de afdeling vastgoed en ben ik verantwoordelijk voor de juiste huisvesting van onze cliënten. Als ik niet werk of met volleybal bezig ben sta ik graag met ‘mijn’ band op het podium, bezoek ik concerten en festivals en ik houd heel erg van reizen.
Mijn volleybal carrière heeft zich helemaal bij Hovoc afgespeeld waar ik ca. 13 seizoenen in heren 1 gespeeld heb. Na mijn actieve jaren ben ik begonnen met coachen/trainen (ook bij Hovoc) waar ik opvolgend dames 2, heren 1 en nu dames 1 heb mogen begeleiden. In de corona lockdown (2021) heb ik een half jaar meegelopen met Vocasa heren 1 in de eredivisie (bij Arjen).
 
Ik verlaat met enig pijn in het hart ‘mijn’ club Hovoc (waar ik overigens wel bestuurslid blijf) maar heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij Activia Dames 1 om samen met het team de groei van de laatste jaren door te zetten. De prettige gesprekken met de TC en een aantal speelsters hebben mij het vertrouwen gegeven dat dit een goede match is! Ik heb er zin in!

Arjen Schimmel kiest voor nieuwe stap in zijn carrière!

arjen 2

Op 29 januari was de deal rond. 
Gisteren kregen wij het definitieve bericht dat Arjen Schimmel, trainer van D1 na dit seizoen een nieuwe uitdaging aan gaat. Arjen heeft er voor gekozen de stap terug naar de eredivisie te zetten. Volgend jaar is hij de trainer van Draisma Dynamo D1. Natuurlijk vinden wij dat ontzettend jammer. Wij, zowel Activia als club, als ook het team, vinden in Arjen een betrokken en prettige trainer, die past bij ons Dames 1 en onze ambitie. De ambitie om kampioen te worden, zet Arjen met ons door en samen met hem gaan wij dit seizoen goed af sluiten. Ondertussen gaan wij op zoek naar een nieuwe trainer. 
Wij wensen Arjen alvast veel succes en plezier bij Dynamo. 

Bestuur Somas Activia.