Arbo Rotterdam FAST verliest tegen landskampioen Sliedrecht Sport

Het lek is nog niet boven…

In het vorige seizoen was Arbo Rotterdam FAST dé luis in de pels van Sliedrecht Sport. Zowel in de reguliere competitie als in de bekerstrijd bleek het team steeds te sterk voor de landskampioen. Die zegereeks van de Limburgs-Brabantse formatie kreeg afgelopen zondag echter geen vervolg. Arbo Rotterdam FAST moest de winst dit keer aan Sliedrecht Sport laten. Het laatstgenoemde team is inmiddels opnieuw de nummer 1 op de ranglijst van het eredivisie damesvolleybal. Donderdag mag het team van coaches Jacek Ziemba en Josha Kailola een nieuwe poging doen om de eerste wedstrijdpunten binnen te slepen. Hun team moet ‘uit’ tegen een andere geduchte tegenstander, namelijk VV Utrecht. Dat wordt opnieuw geen gemakkelijke klus.

Sliedrecht Sport heeft in vergelijking met het vorige seizoen een veer moeten laten. Diverse ervaren speelsters hebben voor een andere club of een andere carrière gekozen. Al oogt het nieuwe team nog niet zo indrukwekkend als het vorige, toch is er voldoende kwaliteit aanwezig om ook dit jaar weer hoge ogen in de damescompetitie te gaan gooien. Het team dat aantrad tegen Arbo Rotterdam FAST was in ieder geval beter op elkaar ingespeeld dan de thuisploeg die dit keer in Gennep speelde. Vreemd was dat niet aangezien Arbo Rotterdam FAST  in het begin van de trainingsweek nóg een domper te verwerken kreeg. Een van de vaste setuppers, Stephanie van Dijk, liep tijdens een training een pijnlijke blessure op, waardoor ook zij afgelopen zondag niet in de basis kon aantreden. Het gevolg van de overvolle ziekenboeg en de daaraan gekoppelde trainingsachterstand was afgelopen zondag logisch, namelijk een 0-3 verliespartij. De setstanden waren 17-25, 17-25 en 19-25. Ook tijden de wedstrijd tegen Sliedrecht bracht Ziemba weer diverse jonge speelsters in, die zich gezien de omstandigheden prima van hun taken kweten.

De wedstrijd tegen VV Utrecht van aanstaande donderdag 17 november vindt plaats in het Galgenwaard Sportcentrum en begint om 19.30 uur. Utrecht heeft in vijf wedstrijden 12 punten weten te vergaren en alleen nog verloren tegen Sliedrecht Sport (setstanden 2-3). Arbo Rotterdam zal dus alle zeilen moeten bijzetten om een resultaat te boeken in de Domstad. Na de wedstrijd tegen VV Utrecht krijgen de Limburgs-Brabantse dames wat meer lucht en hoeven zij pas opnieuw aan te treden op zondag 27 november; dan weer thuis in Gennep tegen Friso Sneek.