VC Sneek en Team22 naar de Activiahal

SINT ANTHONIS - Eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST zet na het kersreces de competitie voor met een thuiswedstrijd tegen VC Sneek. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis ontvangt de Friese ploeg zondag in de Activiahal in Sint Anthonis. Twee dagen later (dinsdag 11 januari) komt Team22 naar Sint Anthonis voor het inhalen van een eerder door Corona uitgesteld duel.

In de door diverse uitgevallen wedstrijden vertekende competitiestand bezet ARBO Rotterdam/FAST de negende plaats met twaalf punten uit elf speelbeurten. VC Sneek is met achttien uit twaalf en een zevende plaats in het linker rijtje terug te vinden. In de heenwedstrijd in de Elfstedenstad was FAST kansloos. Het sterke Sneek gaf de ploeg van trainer Martinovic met 3-0 klop. De Friezinnen, de oude club van middenaanvalster Lisan Siemonsma, wisselden nadien sterke wedstrijden af met mindere beurten.
ARBO Rotterdam/FAST sloot 2021 af met een even verrassende als verdiende 3-0 overwinning op koploper en kampioen Sliedrecht Sport. De overwinning is geen garantie voor hernieuwd succes maar het zorgt wel voor een bruikbare dosis zelfvertrouwen. ARBO Rotterdam/FAST start zondag om 15.30 uur in de Activiahal in Sint Anthonis. Publiek mag helaas niet in de zaal toekijken maar kan inschakelen op gratis livestream van Volleybal.nl.

Op dinsdag 11 januari speelt FAST opnieuw in Sint Anthonis. Tegenstander in de Activiahal is de virtuele koploper in de Eredivisie, Team22. Het bondsteam van de Nevobo is het schaduwteam van de Oranje dames. Een aantal Team22 speelsters verdedigde de Nederlandse eer al op internationale toernooien. Libero Mirthe Schoot en aanvalster Elles Dambrink maken deel uit van de nummer drie uit de Eredivisie die de minste verliespunten op haar conto heeft. ARBO Rotterdam/FAST – Team22 begint dinsdagavond om 19.30 uur. Ook deze wedstrijd is rechtstreeks via livestream van Volleybal.nl te volgen.