Onervaren FAST knokt en verliest

GENNEP - Het groeiproces van Eredivisionist FAST verloopt niet zonder pijntjes. De overijverige ploeg van trainers Ivo Martinovic, Josha Kailola en Jacek Ziemba vocht zondagmiddag keihard tegen het aanvallend sterke Djopzz Regio Zwolle Volleybal. In Pica Mare werd het 1-3 (24-26, 21-25, 26-24 en 21-25).

Het weerzien met oud ploeggenoot Lara Hendricks bracht FAST niet dat waar het er na de 3-1 nederlaag tegen Utrecht op donderdag, op gehoopt had. Trainer Martinovic schreef het verlies van de eerste set toe aan slordigheden van zijn speelsters. Hij roemde de werklust van zijn team. “Maar we zijn onervaren. We kunnen niet reageren op onverwachte gebeurtenissen. Een slim balletje kan mijn speelsters in verlegenheid brengen.”
Dat laatste deed Djopzz Regio Zwolle Volleybal zondag in Gennep met regelmaat. Aan de hand van routinier Marianne het Lam - Scholten stevende Zwolle op de winst in de tweede set af (21-25). Het team uit de provinciehoofdstad kreeg ook de derde set en wedstrijdzege in het vizier. Op 21-24 hielden FAST en met name Michelle Koolen het hoofd koel. De sterk serverende midden-Limburgse sloeg drie setpoints weg en hield haar team in de race. Met 26-24 werd het 1-2.

2021 10 24 FAST Zwolle01 verkleind

Foto: Peter Gommans


Het hardwerkende FAST geloofde in een vijfde set maar zag de opponent te ver weglopen. De thuisploeg dichtte kloven maar zag ook dat ze vervolgens open weer gereten werden. Met een op stoom gekomen Lara Hendricks en de routinier Het Lam - Scholten voorop pakte Zwolle de vierde set (21-25) en de drie punten. Trainer Ivo Martinovic zag lichtpunten. “Onze werklust is genoemd, maar ik ben ook blij met het feit dat we zonder druk konden spelen vandaag. Het teams was niet gespannen. We zijn een team in opbouw. Dat vraagt tijd. We verliezen nu vaker maar in de tweede seizoenshelft gaan we meer winnen.”
Zondag speelt FAST de uitwedstrijd tegen Peelpush uit Meijel. De aanvang van het Limburgs onderonsje is 15.30 uur.