Utrecht gunt FAST geen derde comeback

UTRECHT - was het tovermiddel op, de geest even uit de fles of was FAST donderdagavond te laat bij de les? De Eredivisionist die in de jonge competitie tweemaal uit geslagen positie terugkwam en de wedstrijd in vijf sets wist te winnen, slaagde er in de Utrechtse Galgenwaard niet in dat kunststukje voor de derde keer op te voeren. De ploeg van trainer Ivo Martinovic hielp promovendus Booleans Utrecht voor aan de eerste driepunter. Met 25-20, 25-21, 23-25 en 26-24 leed FAST een pijnlijke 3-1 nederlaag.

In de aanloop naar het weerzien met ex-ploeggenoten Lisa Kersten en Suzanne Kos ondervond FAST de nodige ongemakken die blessures. Daarnaast leek FAST de vijfsetter van zondag nog in de benen te hebben. De speelsters van trainer Martinovic slaagden er in de eerste sets te laat in de foutenlast te doorbreken en de inhaalrace in te zetten. Dat speelde het gretige Utrecht in de kaart. De thuisploeg kwam door vroege demarrages niet meer in gevaar en namen met 25-20 en 25-21 een 2-0 voorsprong. Na een licht herstel in de derde set (23-25 winst) groeide het geloof in een volledige comeback. Tegenstander Utrecht liet zich echter niet verrassen, zoals Voltena en Eurosped dat deden. Het lukte FAST niet los te komen van de thuisploeg die met 26-24 aan alle twijfel een einde maakte en de eerste punten veroverde.
FAST likt de wonden en moet zich richten op de volgende wedstrijd. Die is zondag in sporthal Pica Mare in Gennep. Tegenstander is Djopzz Regio Zwolle Volleybal, dat woensdagavond dicht bij een stunt tegen landskampioen Sliedrecht Sport was. Bij de Overijsselse ploeg speelt Lara Hendricks, de Gennepse die tot afgelopen jaar voor FAST speelde.
De thuiswedstrijd begint zondag om 15.30 uur.