FAST staat voor competitieouverture

SINT ANTHONIS / GENNEP – De voorbereiding op de competitie 2021-2022 nadert het einde, de zesde volleybaljaargang in de Eredivisie volleybal dames staat voor FAST voor de deur. Voor de dames van FAST begint de volleybalcompetitie zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen debutant Voltena uit Werkendam. In de bagage naar Werkendam dragen de FAST dames de toernooizege in het Belgische Tchalou mee.

In Wallonië trof FAST Saturnus Michelbeke en Tchalou Volleybal. De driekamp met de teams uit de Belgische Liga A werd winnend afgesloten. De toernooizege is een mooie stimulans voor het leergierige team van trainer Ivo Martinovic, die zondag nagenoot van het sportieve uitje in het gastvrije Tchalou.
“We wilden ons in de voorbereiding meten met Belgische topploegen, en dat is ook zaterdag weer gelukt”, zegt Martinovic. Verder ontbrak het FAST evenmin iets. Martinovic roemde de sportiviteit van de collega trainers. “Ze corrigeerden de scheidsrechter, ook al was het in hun eigen nadeel. Klasse, vind ik dat!”

In Tchalou zag Martinovic ook dat zijn vernieuwde ploeg stappen maakt. “Ik ben honderd procent tevreden over de inzet van de meiden. Er wordt de hele voorbereiding keihard gewerkt. We hebben ervaring ingeleverd, maar ik zie dat we potentie hebben.” De hoofdtrainer bij FAST zegt ook progressie te zien in zijn team. Dat geeft hoop voor de competitie.
In de groei ligt FAST op schema. Volgens Martinovic zit FAST op 90 tot 95 procent van het kunnen. “Die laatste stappen zijn belangrijk. Je bereikt dat stuk niet door hard te werken. De spelers moeten nu inzien wat zij zelf kunnen doen. Daar is het voor nodig om je eigen route te verlaten.”
De FAST-trainer ziet Sliedrecht Sport, Apollo 8 (Borne), VC Sneek en Djopzz Regio Zwolle Volleybal als de vier sterkste ploegen in de Eredivisie. “Wij zullen zelf wel eens tikken krijgen maar we groeien. Dat vraagt geduld. Gras groeit niet harder door er aan te trekken.”

FAST speelt zaterdag de competitieopening in Werkendam tegen nieuwkomer Voltena. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd live bekijken via livestream van Volleybal.nl.

FAST 2021 2021 TeamCompleet 01 start competitie verkleind