FAST oefent op presentatiedag Flamingo's'56

Afscheid en kennismaking op presentatiedag Flamingo’s’56
(FAST oefent tegen VC Nieuwied)

GENNEP / SINT ANTHONIS – In de voorbereidingen op de competitiestart van de Eredivisie zijn de volleybalsters van FAST chronologisch over de helft.  Of de vernieuwde ploeg van trainer Ivo Martinovic sportief op schema ligt, kunnen de volgers van FAST zondagmiddag met eigen ogen zien.  De volleybaltrots uit Sint Anthonis en Gennep speelt dat in sporthal Pica Mare de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek. Tegenstander is de kersverse Bundesliga club VC Nieuwied 77. Het oefenduel is onderdeel van het programma van de presentatiedag van moedervereniging Flamingo’s’56.

De Roze Vogols uit Gennep presenteren zondag het nieuwe tenue waarin de Flamingo’s-teams in het nieuwe seizoen gaan uitkomen. Het eerste damesteam heeft zondag de eer de fraaie outfit te tonen. De shirtpresentatie is om 12.00 uur.

Afscheid
Tijdens de presentatie neemt Flamingo’s afscheid van een team dat de volleybaleer in Gennep en omgeving jarenlang hoog hield. Uit personele nood is besloten dat het eerste herenteam zich terugtrekt. De ploeg die in hoogtijdagen op het tweede niveau in Nederland speelde komt in de nieuwe competities niet meer voor. Flamingo’s’56 wil de heren zondag uitzwaaien en heeft een afscheidswedstrijd georganiseerd. De tegenstander is zondagmiddag een illuster gezelschap dat bestaat uit speelsters die het topvolleybal in Gennep en Sint Anthonis vaarwel zegden. De laatste wedstrijd van de gestopte Steffie Janshen, Rachel Feron, Joska Fransen en Maus Smeets en de naar Zwolle vertrokken Lara Hendricks vond plaats in een publiekloos Coronatijdperk.  Het ex-FAST team wordt aangevuld met Bregje van den Heuvel. Het afscheidsduel begint om 13.30 uur.

Kennismaking
Tegenover het afscheid staat de kennismaking met nieuwe gezichten in het FAST-team. De nieuwkomers Silke Bruil, Charlotte Haar en Liselotte Spoormakers gaan ervaren hoe het is om in de vernieuwde sporthal Pica Mare met splinternieuwe tribune en dito sportvloer te spelen. Bij het debuut voor eigen publiek is een treffende tegenstander gekozen. Het naar de Duitse Bundesliga gepromoveerde VC Nieuwied 77 reist een dikke driehonderd kilometer voor de oefenpot tegen FAST, dat aan de zesde jaargang in de Eredivisie Dames begint.
FAST – VC Nieuwied begint zondag om 15.30 uur.

2021 09 12 FAST oefenwedstrijd foto