FAST bereidt zich voor op zesde jaargang Eredivisie

Het vernieuwde FAST is volop in voorbereiding op het zesde seizoen in de Eredivisie Volleybal. Trainer Ivo Martinovic, zijn technische staf en zijn selectie hebben op maandag 9 augustus de training hervat. Het samenwerkingsverband uit Sint Anthonis en Gennep richt zich op de zesde jaargang in de Eredivisie, die op zaterdag 2 oktober begint met een uitwedstrijd tegen nieuwkomer Voltena in Werkendam.

Onderweg naar de competitieouverture tegen een van de drie debutanten (ook Booleans Utrecht en SV Dynamo Apeldoorn maken de stap) op het hoogste niveau speelt de regionale volleybalorganisatie oefenwedstrijden in binnen- en buitenland. 

Wellicht onbewust heeft FAST zich in het voorbije seizoen een nieuwe uitdaging gesteld. Slaagt het vernieuwde team erin die prestaties in de nieuwe volleybaljaargang te evenaren? In mei sloot FAST de competitie af als nummer één van de degradatiepoule, een klassering die zou gelijkstaan met de vijfde plaats in een overall ranglijst.
Sindsdien vonden er in de selectie van trainer Martinovic de nodige mutaties plaats. In de pas gestarte voorbereiding smeden de trainers de gebleven speelsters en de jongste aanwinsten tot een collectief dat opnieuw kan wedijveren met de tegenstanders in de Eredivisie.

De eerste oefenwedstrijden worden zaterdag 21 augustus gespeeld in het Duitse Dingden. Daar wordt een driekamp gespeeld met thuisclub Blau Weiss Dingen en Bayer Leverkusen. Beide opponenten spelen in de 2. Bundesliga, het tweede Duitse niveau.
Een week later, zaterdag 28 augustus, reist de Limburgs-Brabantse eredivisionist af naar het Belgische Turnhout. Op het Belgische toernooi stuit FAST op de Liga A-clubs Oudegem (B) en Saturnus Michelbeke (B), Noorderkempen (B, niveau Nationaal 1) en Boleans Utrecht (Nl, Eredivisie).
Ook in het weekend van 4 en 5 september bivakkeert FAST bij de zuiderburen om een driekamp in Antwerpen te spelen. Tegenstanders daar zijn Saturnus Michelbeke en Antwerp.
Antwerp is ook op 11 september de tegenstander in een oefenwedstrijd.
FAST kiest er voor één oefenduel voor eigen publiek te spelen. Op zondagmiddag 19 september treedt de ploeg aan tegen Bundesliga promovendus VC Neuwied. De wedstrijd wordt gespeeld in het Gennepse Pica Mare waar dezelfde dag afscheid genomen wordt van de na afgelopen seizoen gestopte speelsters Steffie Janshen, Rachel Feron, Joska Fransen en Maus Smeets.
De laatste testcase is de driekamp in het Belgische Tchalou waar FAST stuit op Liga A clubs Tchalou en Saturnus Michelbeke.

Een week later, zaterdag 2 oktober, opent FAST de competitie met een uitwedstrijd tegen eredivisiedebutant Voltena uit Werkendam. Op 9 oktober reist FAST af naar Sneek. De eerste thuiswedstrijd voor eigen publiek staat op de rol voor zondag 17 oktober. Speelplaats is dan de Activiahal in Sint Anthonis. FAST hanteert voor de weekendthuiswedstrijden zondagmiddag 15.30 uur als speeltijd.