FAST voor krachtmeting met Laudame Financials VCN

Gennep – Kan Eredivisionist FAST het flitsende spel zoals dat zaterdag in grote delen van de Zuid Nederlandse derby tegen Peelpush geëtaleerd werd continueren tegen het hoger aangeslagen Laudame Financials VCN?  Als het aan de speelsters en staf van het samenwerkingsverband tussen Somas Activia en Flamingo’s ’56 ligt wel. In sporthal Pica Mare gaat vast voor de winst, al was het maar om zich te revancheren voor de (3-2) nederlaag die het in de reguliere competitie in Capelle aan den IJssel leed.

Tijdens die ontmoeting werd duidelijk dat FAST en Laudame Financials VCN aan elkaar gewaagd zijn. Inmiddels ruim twee maanden verder zijn de ploegen verder gegroeid. Dat geldt zeker voor FAST, dat een steeds evenwichtigere eenheid wordt. In recente duels hebben de dames van trainer Ivo Martinovic aangetoond in een steeds constantere vorm te steken. De pieken worden hoger, terwijl de dalen minder diep en van kortere duur zijn. Dat bleek ook in Meijel waar de terug knokkende thuisploeg Peelpush zich verslikte, mede door de grote kloof.

Een week later kent FAST, dat Corona nog altijd buiten de deur gehouden heeft, fysieke en daardoor personele problemen. Die perikelen maken de voorbereidingen op het treffen met Laudame Financials VCN allerminst optimaal. Trainer Martinovic is er de man niet naar zich te verschuilen achter excuses. “We hebben het moeilijk deze week maar ik vertrouw erop dat we met improvisatie op posities toch een goede wedstrijd tegen VCN kunnen spelen. We hebben het hele seizoen geïnvesteerd in de breedte, en ik weet dat mijn ploeg zondag een schepje er boven op doet.”

Ivo Martinovic TrainerCoachIvo Martinovic vertrouwt op een goede match tegen VCN. (foto Matthee Moons)

FAST – Laudame Financials begint zondagmiddag om 15.30 uur in sporthal Pica Mare in Gennep. Achter de schermen is deze week hard gewerkt om de wedstrijd via Livescore van Volleybal.nl optimaal uit te kunnen zenden. FAST is vanaf omstreeks 15.15 uur in de lucht.