FAST met gemengde gevoelens aan herstart competitie

De volleybalsters van FAST kunnen weer aan de bak.  Waar collega teams uit de eredivisionist afgelopen weekend het drie maanden durende coronareces afsloten heeft de ploeg uit Gennep en Sint Anthonis een week uitstel gekregen. FAST reist zaterdag af naar Ootmarsum waar de confrontatie met Lammerink Installatiegroep Sep Up’65 wacht.

FAST kreeg van de Nevobo een week respijt om de competitie te hervatten. Bovendien gaf de voor afgelopen weekend geplande tegenstander, Peelpush uit Meijel, aan niet te willen spelen tijdens de lock down. De provinciegenoot nam daar mee voor lief dat het voor deelname aan de ‘reguliere’ competitie werd uitgesloten. De combinatie uit Limburg en Noord-Brabant twijfelde zelf eveneens over het spelen van de hervatte competitie. Bestuur, speelsters en staf stelden zich de vraag of het ethisch is te spelen onder de huidige corona-omstandigheden. Na veel wikken en wegen is besloten gehoor te geven aan het (dringende) verzoek van de volleybalbond. Liever had FAST de herstart langer uitgesteld, maar daaraan werkte de Nevobo niet mee. De bond duldde wegens het belang van internationale kalender geen later competitieslot.
Het besluit van spelverdeelster Rachel Feron om (vanwege haar functie in de zorg) vooralsnog niet te starten is door haar teamgenoten en het FAST-bestuur begripvol gerespecteerd. Haar plaats wordt ingenomen door Isis Neeskens van satelietclub Somas Activia.

Trainen en spelen in de gegeven situatie is geen sinecure. Trainingen vinden onder stringente voorschriften plaats, aan wedstrijden mogen alleen vooraf negatief geteste speelsters deelnemen.  Voor de transfers van en naar wedstrijden worden speciale voorzieningen getroffen.
Het zijn maatregelen waarmee alle teams in de Eredivisie te kampen hebben, maar FAST ervaart aan den lijve dat voor het bedrijven van topsport de grenzen opgezocht worden.

In de resterende zeven wedstrijden (er wordt een halve competitie afgewerkt) tracht FAST zo hoog mogelijk te eindigen. Er is weliswaar geen degradatie uit de Eredivisie mogelijk maar een nieuw seizoen op Nederlands hoogste volleybalniveau is afhankelijk van de licentieverstrekking.

Vooralsnog richt FAST zich op het sportieve aspect. In Ootmarsum treft de ploeg Set Up’65 dat zaterdag verloor bij Djopzz Regio Zwolle. De wedstrijd wordt vanaf 17.00 uur via livestream uitgezonden. De link wordt later deze week op FAST social media gepubliceerd.