FAST start competitie in Sneek

Gennep / Sint Anthonis - Na een voorbereiding van ruim twee maanden staat FAST aan de vooravond van de nieuwe competitie in de Eredivisie. De volleybalorganisatie maakt zich op om de regio voor het vijfde achtereenvolgende te vertegenwoordigen op landelijk topniveau. De dames van FAST treden zondagmiddag om 16.00 uur aan in het Friese Sneek. 

In de Sneker Sporthal is de nummer vier uit het afgebroken vorige seizoen de gastvrouw. VC Sneek strandde zaterdag in de Final Four om de Nederlandse Supercup tegen Sliedrecht Sport dat zondag de eerste hoofdprijs van het seizoen ’20-’21 binnenhaalde.

FAST oefende zaterdag in Arnhem tegen Talent Team Papendal. Wist de formatie op zaterdag 26 september deze tegenstander nog te verslaan, in de generale repetitie voor de competitie werd er verloren. Het vernieuwde FAST met Ivo Martinovic als nieuwe trainer heeft een leerzame oefencampagne afgewerkt en gaat de strijd zondag in Sneek onbevangen aan.
Aan een voorspelling waagt trainer Martinovic niet. De ontmoeting zonder publiek betekent voor menig speelster uit de selectie het debuut op het hoogste niveau. Dat gegeven is ook de reden dat Martinovic een globale prognose geeft op het nieuwe Eredivisie-seizoen. “We gaan voor handhaving, en dat lijkt een reëel doel. Een plaats in de top vier is onze droom”, zegt de trainer uit Rheden.

Zoals bekend wordt bij sportwedstrijden geen publiek toegelaten. FAST verspreidde in de oefencampagne livebeelden via Facebookpagina FAST Volleybal. Binnen afzienbare tijd worden wedstrijden via livestream van de Nevobo verzorgd. Het was in het weekend nog niet duidelijk of VC Sneek zondag al gebruik kan maken van deze beeldverbinding. Via haar social media informeert FAST de volgers deze week op welk kanaal de wedstrijd te volgen is.