FAST oefent thuis tegen Talent Team Papendal

Gennep - De voorbereidingen op de naderende volleybalcompetitie vorderen gestaag voor de dames van Eredivisionist FAST. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis oefent zaterdagavond in Gennep tegen Talent Team Papendal. In sporthal Pica Mare treffen de speelsters van trainer Ivo Martinovic oud-ploeggenoot Puck Hoogers, die de overstap maakte naar het voorportaal van de Oranjeteams.

Na het wegens Corona afgebroken seizoen heeft FAST de draad een begin augustus weer opgepakt. Inmiddels werden diverse oefenwedstrijden, toernooien en meerkampen gespeeld. Zondag was FAST in Meijel te sterk voor het Belgische Michelbeke (2-1) en thuisploeg Peelpush (3-0).
Op twee weken voor de competitiestart (zondag 11 oktober, uit tegen VC Sneek) is met Talent Team opnieuw een Eredivisionist sparringpartner in de oefencampagne. De wedstrijd in Gennep begint om 19.00 uur.
Zondagmiddag oefent de ploeg uit Gennep en Sint Anthonis in het Overijsselse Vroomshoop tegen Team Eurosped.

Coronaregels
Het oefenduel is ook in organisatorisch opzicht een testcase. Het Coronavirus is nog steeds niet beteugeld, en dat brengt voorschriften van het RIVM met zich mee. De teamleden dienen zich daarnaar te schikken, maar ook voor het publiek zijn er spelregels. In de thuishallen in Sint Anthonis en Gennep kan wegens de ‘anderhalve meter-regel’ maar een beperkt aantal mensen de wedstrijd bijwonen. Bezoekers kunnen de wedstrijd bijwonen na het scannen van een QR-code waarmee zij zich registreren. De werkwijze wordt in de sporthal aangereikt.