Wedstrijd verslagen

FAST

Volleybal eredivisionist FAST heeft drie weken na de laatste competitiewedstrijd de draad weer opgepakt. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis richt de blik vanaf nu vol op het vierde seizoen in de Eredivisie. Naast de kennis en ervaring van assistent Josha Kailola kan trainer Harmen Bijsterbosch in het nieuwe seizoen rekenen op Rogier Veltrop, die als derde assistent bij FAST aan de slag gaat.

Ook middenaanvalster Lisa Kersten blijft het team trouw. Met haar is een overeenkomst voor nog een seizoen gesloten. Voor de positie van spelverdeelster keert Bregje van den Heuvel terug bij FAST. Zij sluit na een buitenlandstage in Canada vanaf augustus weer aan bij de ploeg waar zij afgelopen seizoen in de reguliere competitiepoule al voor uitkwam.

Lara Hendricks –in het seizoen 2017-2018 speelde zij regelmatig voor FAST-   sluit na een buitenlands verblijf bij de ploeg van Bijsterbosch aan. Zij studeerde en speelde afgelopen jaar in de USA. Het talent kwam eerder uit voor Flamingo’s uit Gennep en Activia uit Sint-Anthonis.

Met Ellen Willems, Veerle van den Heuvel, Bregje van den Heuvel, Lisa Kersten, Rachel Feron, Maus Smeets, Puck Hoogers, Steffie Janshen, Daniëlle Bosman, Lara Hendricks en Joska Fransen telt de selectie voorlopig elf speelsters. Het technisch kader in nog met enkele speelsters in gesprek.

FAST traint tot eind juni door. Na de zomervakantie wordt dan medio augustus de voorbereiding op het nieuwe seizoen herstart.

Het besef kwam wellicht pas op de terugweg huis, maar de speelsters van FAST verdienden in de boeiende strijd tegen titelkandidaat in de Eredivisie Sliedrecht Sport de eer. De Roze Brigade had in sporthal De Basis een groot aandeel in spectaculaire vijfsetter maar won niet. De ploeg van trainer Bijsterbosch verloor eervol met 3-2 (23-25, 25-22, 22-25, 25-15 en 15-10).

FAST schoot in Sliedrecht uit de startblokken. De snelle 0-3 voorsprong gaf het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis vleugels. Een dipje na enkele discutabele arbitrale beslissingen kwam de Roze Brigade zelfverzekerd te boven. Met 23-25 werd Sliedrecht Sport op achterstand gezet. Ook in de tweede set toonde FAST veerkracht, en werklust. In een set met prachtige rally’s hield de ploeg Sliedrecht steeds in het vizier, maar kon niet voorkomen dat de thuisclub de stand met 25-22 in evenwicht bracht. De tegenslag werd gepareerd. FAST sloeg in de derde set hard terug. Sliedrecht Sport werd op ruime achterstand (7-13 en 9-15) gezet. De marge bleek groot genoeg om het terugvechtende Sliedrecht op afstand te houden en met 22-25 de leiding te nemen. Het niveau uit de derde set kon FAST in de volgende set niet vasthouden. Met 25-15 dwong de titelkandidaat de vijfde set af.  Ook daarin was de thuisploeg de meest koelbloedige. Na 8-5 halverwege werd het uiteindelijk 15-10.

De FAST-speelsters namen de complimenten met gemengde gevoelens in ontvangst. De teleurstelling overheerste en dat sprak volgens trainer Harmen Bijsterbosch boekdelen.  “De meiden zijn teleurgesteld omdat ze met 3-2 verloren hebben van Sliedrecht Sport. Dat zegt genoeg. Ik ben trots op de ploeg.  We hebben hier weer laten zien dat we in de Kampioenspoule thuishoren.” De trainer dat Sliedrecht Sport niet de kampioensvorm bereikt had. “Laten we hopen dat zij met de titel gaan lopen. Dan kunnen we zeggen dat we alleen tegen de landskampioen niet gewonnen hebben.”

collage

Voor eredivisionist FAST zit de competitie er bijna op. Zaterdag speelt het team van trainer Harmen Bijsterbosch de laatste wedstrijd van de Kampioenspoule tegen Sliedrecht Sport. Terwijl de Roze Brigade zich richt op dat duel wordt achter de schermen gewerkt aan het team dat na de zomer in de competitie 2019-2020 gaat starten.

Aan de vooravond van het laatste duel van het seizoen 2018-2019 blikt trainer Harmen Bijsterbosch tevreden terug. Met het bereiken van de Kampioenspoule haalde FAST een vooraf gesteld doel. De ploeg die als zesde de nacompetitie inging hield zich vervolgens goed staande tussen de topteams van Nederland. “We hebben laten zien dat we een team hebben waarmee tegenstanders rekening moeten houden. Tegen Sliedrecht Sport en Eurosped thuis waren we onvoldoende in staat weerstand te bieden, maar over de overige zeven wedstrijden mogen we zeker tevreden zijn”, zegt Bijsterbosch, die ook komend seizoen voor FAST werkt.

FAST heeft haar visitekaartje afgegeven. Ook op organisatorisch vlak maakte het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis stappen. De trainer gaat er vanuit dat de prestaties de ‘marktwaarde’ van FAST verhoogd hebben. “Speelsters hebben ervaren waar toe ze in staat zijn. En we weten ook waar we nog stappen kunnen zetten in komend seizoen. Daardoor zijn ze denk ik sneller geneigd te blijven, en zijn we mijn inziens ook interessanter voor nieuwe speelsters”, zegt de trainer die de ontwikkelingen in de selectie met vertrouwen tegemoet ziet.

Van de huidige selectie staat al even vast dat Ireen Koenen, diagonaal Nynke Rovers en Maren Eppingbroek gaan stoppen, en Annemiek Manschot doet vrijwillig een stapje terug.

Daar tegenover staat dat Rachel Feron, Ellen Willems, Joska Fransen,Veerle van den Heuvel, Maus Smeets en Puck Hoogers al voor het nieuwe seizoen hebben toegezegd. Ook Steffie Janshen en Daniëlle Bosman blijven FAST trouw, maar beiden zijn nog in revalidatie van een blessure. Alleen Joëlle Vilé en Lisa Kersten beraden zich nog op hun toekomst.

De volleybalsters van FAST uit Gennep en Sint Anthonis stonden zaterdagavond met lege handen, het was de speelsters van trainer Harmen Bijsterbosch andermaal duidelijk geworden dat zij een woordje mee kunnen spreken in de Kampioenspoule. De Roze Brigade snoepte nummer twee VC Sneek bijna een punt af maar kon een setpoint niet verzilveren. FAST verloor met 3-1 (24-26, 25-19, 25-16 en 27-25) hikte.

Het strijdvaardige FAST opende in Sneek met een 24-26 setwinst. Hoezeer het de huid duur verkocht, het samenwerkingsteam kon de voorsprong niet vasthouden. Na 25-19 en 25-16 in de tweede en derde set vocht FAST voor de laatste kans. Trainer Bijsterbosch zag de ploeg terug komen van een 12-9 achterstand en ging in spannend gevecht op weg naar de big points. Bij 24-23 voor VC Sneek knokte FAST zich terug en had bij 25-24 zicht op een vijfde set. Thuisclub Sneek zette een streep door dat vooruitzicht en verzilverde het matchpoint.

Voor FAST restte de lof voor het vertoonde spel. De Roze Brigade had een groot aandeel in het boeiende duel in de Sneker Sporthal maar schreef geen punten bij aan het totaal. Na negen speelronden in de Kampioenspoule is de ploeg vijfde met acht punten. “We hebben strijd getoond en we verkochten onze huid duur. Jammer dat we de vierde set niet konden pakken, maar we hebben weer laten zien dat we het iedereen lastig kunnen maken”, reageerde trainer Harmen Bijsterbosch.

Eredivisionist FAST heeft de laatste thuiswedstrijd niet tot een goed eind weten te brengen. In de Activiahal in Sint Anthonis hield de Roze Brigade twee sets gelijke tred met finalekandidaat Springendal Set Up’65 dat op belangrijke momenten koelbloediger en geraffineerder was. Met 1-3 (1-25, 25-17, 24-26 en 19-25) gingen de bezoeksters uit Ootmarsum met de volle winst huiswaarts.

FAST, dat de midweekse uitwedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal gedecideerd had gewonnen, startte voor eigen publiek in mineur. De hoge servicedruk, het handelsmerk van Springendal Set Up’65, was FAST te machtig. De snel opgelopen 0-6 achterstand werd niet meer goedgemaakt. Met 13-25 namen de Twentse gasten een 0-1 voorsprong.

Zoals zo vaak dit seizoen toonde FAST veerkracht. De speelsters van trainer Bijsterbosch hielden Springendal Set Up’65 onder druk en pakten de tweede met overtuiging: 25-17. In de derde set hielden beide teams elkaar in evenwicht. FAST, dat als eerste de big points bereikte was bij 23-20 twee setpoints van de 2-1 voorsprong verwijderd. Op 24-23 poetsten de gasten het tweede setpoint weg om als gelukkigste en meest koelbloedige winnaar uit de bus te komen. FAST verwerkte de tegenslag en trok in de vierde set aanvankelijk met de bezoeksters op. Een Twentse tempoversnelling bracht de vroege beslissing. De geslagen kloof bleef gehandhaafd tot aan het matchpoint. Trainer Harmen Bijsterbosch schreef de nederlaag toe aan het verschil in brille tussen beide teams. “Set Up was weliswaar beter maar wij hebben de kans op meer uit de handen laten glippen. We startten matig maar herstelden ons goed. Op het beslissende moment lieten we het liggen. We kregen het niet over de streep getrokken.”

FAST speelt nog twee uitwedstrijden in de Kampioenspoule. Zaterdag 6 april reist de Roze Brigade af naar Friesland voor de confrontatie met VC Sneek.  De Friezinnen zijn als nummer twee nog in de race voor een plaats in de finale tegen het al geplaatste Sliedrecht Sport. Het duel in Sneek begint om 20.30 uur.

collage

Kontakt

Secretariaat:

0485 38 4511

Zaal:

Activiahal
Remmensberg 31
5845 DD
Sint Anthonis
0485 38 5134

Zaalbeheerder Activiahal:

06 13 80 9122

 

logo2016

logo pinkstertoernooi2016