Wedstrijd verslagen

FAST

BORNE - De volleybalsters van FAST hebben de reguliere competitie niet met een overwinning afgesloten. Op bezoek bij nummer negen Apollo 8 in Borne werd na een goede start met 3-1 (19-25, 25-21, 25-19 en 25-13) verloren. FAST, dat zich een week eerder plaatste voor de Kampioenspoule, streed in sporthal De Veste voor de winst. De ploeg van trainer Bijsterbosch wilde de sportieve plicht vervullen tegen Apollo 8 dat gebaat was bij een overwinning. Daarmee zou de Overijsselse gastvrouw, die volgende week in de bekerfinale uitkomt tegen Sliedrecht Sport, een plaats kunnen stijgen, en daardoor met een extra bonuspunt de degradatiepoule in gaan. De Roze Brigade startte voortvarend en nam met 19-25 de leiding. Thuisploeg Apollo 8 nam daarna het heft in handen, en FAST liep achter de feiten aan. Met 25-21 trok Apollo de stand gelijk. FAST kon het tij niet meer keren en moest de derde en vierde set met 25-19 en 25-13 aan de tegenstander laten. “We hebben zonder onderschatting voor de winst gestreden, en we begonnen ook goed. Apollo 8 herpakte zich na de eerste set en daarna kwamen wij er niet meer aan te pas”, zegt trainer Harmen Bijsterbosch, die zijn team gaat voorbereiden op de wedstrijden in de Kampioenspoule. Die reeks start in het weekend van 23 en 24 februari met waarschijnlijk een thuiswedstrijd tegen regerend kampioen Sliedrecht Sport. Het definitieve wedstrijdschema van de Kampioenspoule volgt later deze week.

Verliezen en toch reden voor een feestje hebben. Het overkwam de dames van FAST zaterdagavond in thuishal Pica Mare. De Roze Brigade verloor terecht met van Eurosped, maar plaatste zich door de nederlaag van concurrent Dros-Alterno toch voor de Kampioenspoule. Door de setstanden 17-25, 19-25 en 18-25 zegevierde de ploeg uit Vroomshoop met 0-3.

Met een overwinning op Eurosped had FAST plaatsing voor de Kampioenspoule op eigen kracht kunnen bewerkstelligen. De nummer twee uit de Eredivisie liet merken niet mee te werken aan dat feestje en wist FAST steeds te beteugelen. In alle drie de sets hield de Roze Brigade de Twentse gasten tot 13-13 bij maar na tempoversnellingen liep Eurosped uit. Toch kon het publiek in Gennep genieten. In de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch maakte de jongste aanwinst Puck Hoogers haar debuut. De Venlose toonde in haar talent bij de eerste aanval waarin zij betrokken werd. Met een ferme klap sloeg zij het vijftiende punt voor FAST binnen. Toen even later Steffie Janshen voor het eerst sinds haar blessure in een wedstrijd op Gennepse bodem actief was, deed dat het publiek zichtbaar goed. Daarnaast was spelverdeelster Bregje van den Heuvel het laatst voor het thuispubliek te bewonderen. De set upper vertrekt binnenkort naar Canada voor een stage, en is in de Kampioenspoule niet meer beschikbaar. Het evenwichtige Eurosped raakte geen moment van de wijs, en trok de set met 17-25 naar zich toe. Ook in de volgende sets was FAST niet bij machte het Eurosped lang lastig te maken. De bezoeksters uit Vroomshoop pakten met 19-25 een 0-2 voorsprong. Vechtend voor de laatste kans opende FAST met een 5-1 voorsprong in de derde set. Door matige passing hielp de thuisploeg Eurosped in het zadel. Via 11-11 en 17-18 pakten de gasten de derde set eenvoudig met 18-25. “Het is geen schande om van deze tegenstander te verliezen. Met deze nederlaag heb ik minder moeite dan die tegen Alterno. Vandaag was onze foutenlast te groot om het Eurosped lastig te kunnen maken”, aldus trainer Harmen Bijsterbosch. Een stukje verderop waren zijn speelsters aan de smartphones gekluisterd om de ontwikkelingen in de vierde set bij VC Sneek tegen Dros-Alterno te volgen. Het beslissende Sneekse punt, werd in de nagenoeg lege hal met groot gejuich begroet. Door de 3-1 nederlaag blijft Dros-Alterno zevende en mag FAST als zesde de Kampioenspoule in. Voldoende reden voor een feestje in Gennep en Sint Anthonis.

2019 02 02 FAST Eurosped01 2

De selectie van FAST is deze week uitgebreid. Passer-loper Puck Hoogers heeft besloten de overstap van VC Velden naar de Eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis te maken. De aanwinst is zaterdag al inzetbaar in de wedstrijd tegen Eurosped.

De VWO-leerlinge op lootschool Den Hulster in haar woonplaats Venlo was bij VC Velden voor het tweede seizoen actief. Eerder kwam zij uit voor Civitas in Venlo en Set Up uit Meerlo. In Velden maakte zij via het tweede team de opstap naar de hoofdmacht die in de eerste divisie uitkomt. De ambitieuze 15-jarige Puck legt de lat echter hoger en klopte aan bij eredivisionist FAST. Na een handvol trainingen bij het samenwerkingsteam uit Limburg en Noord-Brabant besloot zij deze week de overstap te maken. “Ik train ook mee bij Jong Oranje onder 17 op Papendal, en ik wilde graag de opstap naar de Eredivisie maken. In de buurt van Venlo is FAST de eerste mogelijkheid”, zegt de passer-loper, die een goede indruk kreeg tijdens te trainingen. “De sfeer is goed, en er staat een mooi team. Daarnaast is de begeleiding ook prima.” Omdat VC Velden de ontwikkeling van de jongeling niet in de weg stond kon de overschrijving deze week nog geregeld worden. Daardoor is de diagonaal zaterdag speelgerechtigd in de thuiswedstrijd tegen nummer twee Eurosped. “Nu het zover is begint het te kriebelen, maar ik heb er zin in. Zaterdag mag ik eindelijk dat mooie roze shirt aan.”

2019 01 31 PuchHoogers02A 2

Het samenwerkingsteam FAST onderneemt zaterdag opnieuw een poging zich te scharen bij de eerste zes ploegen uit de Eredivisie. Of de Nederlandse top zes straks in Limburg (Gennep) en Noord Brabant (Sint Anthonis) te bewonderen is, hangt in de eerste plaats af van de prestaties van FAST. Zaterdag ontvangt de Roze Brigade nummer twee Eurosped, dat donderdagavond de halve finale in het bekertoernooi verloor van Sliedrecht Sport.

De thuisploeg weet in sporthal Pica Mare wat het te doen staat. Een overwinning verschaft FAST de toegang tot de Kampioenspoule. Verliest de Roze Brigade de strijd, dan is zij afhankelijk van het resultaat van de achtervolgers in de race om de zesde plaats. Bij een nederlaag in Sneek is Dros-Alterno veroordeeld tot de degradatiepoule. Indien Talent Team Papendal (achtste) en bekerfinalist Apollo 8 (negende) punten verspelen, is FAST zeker van plaatsing. In het laatste thuisduel in de reguliere competitie kan FAST beschikken over de kersverse aanwinst Puck Hoogers. De passer-loper komt over van eerstedivisionist VC Velden.

FAST – Eurosped begint zaterdagavond 2 februari om 20.00 uur in sporthal Pica Mare in Gennep.

2019 01 26 Alterno FAST01 1

 

De volleybalsters van Eredivisionist FAST hebben de het ticket voor deelname aan de Kampioenspoule nog niet kunnen bemachtigen. Op bezoek bij Dros-Alterno ging de Roze Brigade onderuit in een foutenfestival waarvan zij zelf de topscorer was. Na de 3-1 nederlaag (25-16, 25-14, 17-25 en 25-15) moet FAST nog aan de bak om de zesde plaats te behouden.

In de Alternohal lukte het de Eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis nog niet een gave driepunter te veroveren. Dat gegeven had aanvankelijk ogenschijnlijk geen invloed op FAST, dat ontspannen naar het duel toewerkte. Het zelfvertrouwen kreeg een optater toen middenaanvalster Lisa Kersten en diagonaal Nynke Rovers met elkaar in botsing kwamen. Lisa Kersten werd met enkelletsel van het veld gedragen, en met Annemiek Manschot binnen de lijnen verloor FAST de greep op de wedstrijd. Aan goede aanvallen kwam de ploeg niet toe, en met fouten hield zij de tegenstander in het zadel. Dat leidde ertoe dat Dros-Alterno de eerste twee sets (25-17 en 25-14) kon winnen. Met 17-25 herstel de FAST zich in de derde set die met 25-17 gewonnen werd. De goede start in de vierde set kreeg geen vervolg. Een 3-5 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Het zeker niet groots spelende Dros-Alterno trok de set met 25-15 naar zich toe. De 3-1 nederlaag kwam hard aan in het FAST-kamp. Trainer Harmen Bijsterbosch wist de oorzaak van de offday niet, maar noemde enkele tekortkomingen. “We werkten in een goede sfeer naar deze wedstrijd toe maar het ging toch fout. Ik zag dat we gespannen waren in achterveld. Onze foutenlast was veel te groot en teveel meiden waren niet goed vandaag. Ondanks dat de invalsters het goed deden bleek weer dat we te weinig wisselmogelijkheden hebben. We hebben vandaag een kans laten liggen maar houden alles in eigen hand.”

Zaterdag speelt FAST in Gennep tegen nummer twee Eurosped. Bij winst plaatst de nummer zes zich voor de kampioenspoule, en is de slotwedstrijd tegen Apollo 8 een formaliteit.

 

 

Kontakt

Secretariaat:

0485 38 4511

Zaal:

Activiahal
Remmensberg 31
5845 DD
Sint Anthonis
0485 38 5134

Zaalbeheerder Activiahal:

06 13 80 9122

 

logo2016

logo pinkstertoernooi2016