Wedstrijd verslagen

Beker

Vanochtend vertrokken onze meiden B in een “officiële” spelersbus richting Dordrecht om de finale te spelen in de regiobeker Zuid. De bus werd gedeeld met de meiden C van Flamingo’s 56 die gelijktijdig in de finale stonden tegen Sliedrecht Sport. In de bus was het een gezellige boel. Er werd, zowel op de heen- als terugweg, gezongen, gedanst en gelachen. Van “de wielen van de bus ..”, “roetewisser” tot “YMCA” en “Leef”.  Na een rit van ruim 1,5 uur volgde in sporthal de Dijk de fysieke en mentale voorbereiding richting wedstrijd.

Soms moet je accepteren dat de tegenstander beter was. Next Volleybal Dordrecht paste in dit plaatje. Vooral aanvallend waren ze sterker. Bovendien konden ze gemakkelijk punten pakken door meerdere servicefouten van onze kant. Mede hierdoor kwam Activia, helaas, in vlagen aan hun eigen spel toe. We lieten Next Volleybal in alle sets uitlopen op een ruime voorsprong om vervolgens weer bij te komen,  ongeveer gelijk op te spelen en met het einde van de set in zicht steeds nét niet door te kunnen trekken naar de 25. Dit resulteerde in de setstanden 19-25, 19-25 en 20-25. Bovenal trots op onze welverdiende, mooie 2e plek. Met opgeheven hoofden verlieten we Dordrecht en reden terug naar het Brabantse land ....

collage beker 11 05 2019

Zondag 9 december was het Jeugdbeker-dag!

De meiden C en B van Activia togen beide voor 2 wedstrijden naar Panningen.

De C-meiden waren er vlak bij, maar hebben helaas tegen een beter VC Velden met 2-0 verloren. Daarna speelden ze tegen HHC Hornerhof. De eerste set was wat  wankelig en werd verloren. In de tweede set echter lieten de meiden zien wat zij waard zijn, Activia wist met ruimere cijfers deze 2e set knap te winnen!  Helaas, na een 2-0 verlies en 1-1 uitslag  zijn de meiden C uitgebekerd ... maar met een mooie ervaring rijker gaan zij zich voorbereiden op de eerste ronde van het NOJK.

beker B 9 dec 2018

Later in de middag waren de meiden B aan de beurt. Zij boekten succes! De eerste wedstrijd werd van SetUp Meerlo gewonnen met 2-0, rake klappen in de aanval en een goede servicedruk maakten de tegenstander een beetje nerveus. Direct hierna speelden de meiden tegen het team van Nuvoc. De felheid van de eerste wedstrijd was een beetje weg; de meiden lieten Nuvoc onnodig nog aardig wat puntjes bij elkaar sprokkelen, maar de eerste set werd gewonnen. De tweede set werd de opstelling veranderd. Alle meiden hebben vandaag meegedaan en alle punten die ze konden verdienen hebben ze mee naar huis genomen. De meiden B gaan dus door naar de volgende bekerronde op zondag 20 januari 2019.

Wil je al eerder komen kijken hoe zij het doen? Op zaterdag 5 januari spelen de B-meiden de tweede ronde van het Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen in onze eigen Activiahal!