Wedstrijd verslagen

Dames 7

Ja hoor, we staan weer bovenaan! Gisteren hebben wij met 4-0 gewonnen van SVS, waardoor wij weer met één puntje los bovenaan in de competitie staan. De eerste set begonnen we heel sterk en hadden we al snel een flinke voorsprong. Met veel afwisselen in de aanval en goede passes kwamen we goed op gang. Al snel eindigde de set met een winst van 25-12 voor ons.

In de tweede set kwamen de meiden van SVS wat beter in de wedstrijd, wat voor ons even wennen was. Zij hadden een sterk blok en dat was in het begin moeilijk voor ons om ons daaraan aan te passen. In het begin van de set stonden we dan ook snel achter met een aantal punten. We gaven elkaar een korte peptalk, we moesten schakelen, en dat deden we ook! We herpakten ons en haalden ze weer in. Deze set hebben we ondanks de achterstand gewonnen met 25-18!         

De derde set is voor ons vaak een struikelpunt. Met een mindere tegenstander wordt het dan moeilijk om ons koppie erbij te houden. Dit keer was daar niks van te zien. We begonnen weer sterk. In het begin van de set had ikzelf de service, waardoor er een flinke voorstand ontstond van 8-0. SVS begon door te krijgen waar onze gaten zaten. Dat heeft ons een paar punten gekost maar we hadden ze heel snel weer door. Met een goede energie gingen we door en ook deze set was vrij snel afgelopen. De derde set had een eindstand van 25-12…         

Drie sets binnengehaald, maar de vierde set was eigenlijk nog het belangrijkst. We moesten vijf punten hebben om weer op die koppositie te komen, en daar doen we het natuurlijk voor! Met deze mindset gingen we dan ook het veld in. We wilden natuurlijk die laatste set ook binnenslepen. SVS wilde dat natuurlijk ook, en zij kwamen sterker dan de set hiervoor het veld in. Dat was voor ons echter geen probleem. Met super set-ups hadden we veel opties. Pleun heeft er nog een paar ballen lekker ingeslagen en we konden onze sterke kanten toepassen door de focus hierop in de trainingen van Kirsten. Ook de laatste set hebben we gewonnen met een prachtige setstand van 25-17! We hebben nu dus weer die eerste plek ... maar of we die kunnen behouden is de volgende vraag. De competitie is nog lang niet over en het gaat nog spannend worden, maar voor nu zijn wij super blij dat we opnieuw hebben laten zien wat we kunnen en waar we thuishoren!

Tine Vloet, DS7

Zaterdag speelde Dames 7 hun eerste wedstrijd in 2019 tegen Flamingo’s D5. Na het verlies op Avance in de laatste wedstrijd van 2018 en een wedstrijdloze periode van een week of vijf, was het toch best even spannend. Voor de wedstrijd hoorden we dat de titelconcurrent Flamingo’s D4 twee puntjes had verspeeld tegen SVS. Nina is nog geblesseerd, Anne was mee voor ondersteuning. Het duurde even voordat we konden beginnen, maar om 19.30 uur klonk het startsignaal. We gingen er vol in en binnen no time stonden we met 9-1 voor, dat luchtte op en we gingen vrijuit spelend de setwinst tegemoet. Kirsten was er vandaag bij voor de technisch aanwijzingen, zoals die in de training waren geoefend en afgesproken. 1e set: 12-25.

De sfeer en spelend kwaliteit werden voortgezet in de tweede set, al ging het iets minder makkelijk dan in de eerste, ook deze set haalden we met niet al te grote moeite binnen, 20-25.

In de derde set waren we het even kwijt. Met een verandering in opstelling, waren we allemaal even van het padje en werden onnodige fouten gemaakt. Flamingo’s D5 profiteerde hier goed van en kreeg door onze fouten hun spel nu  beter onder controle, ze verdedigden goed en wij konden het tij niet keren. We verloren met 25-16.

Niks aan de hand, dachten we. Terug naar de opstelling in de 1e set en de meiden gingen weer als een speer.Met 12-25 namen we gelukkig toch vier punten mee naar huis. Hiermee hebben we theoretisch de koppositie weer over genomen van Flamingo’s D4. Maar het is duidelijk, dat de competitie nog niet is afgelopen. Maar na deze wedstrijd, genoeg reden om met opgeheven hoofd Pica Mare in Gennep te verlaten.

Coach Mieke.

 
Vandaag stond opnieuw een wedstrijd tegen Avance op de planning, dus om 12 uur gingen we met z’n allen op naar Sambeek. We hadden goede moed, aangezien we de vorige keer 4-0 van hen gewonnen hadden. Helaas heeft het deze keer niet zo goed uitgepakt en gingen we naar huis met een eindstand van 3-1.
 
De eerste set begon niet zo lekker en we kwamen daarna ook niet meer goed op gang. We waren minder enthousiast terwijl Avance dit juist wel was en erg goed speelde. We zijn Avance toch nog redelijk bijgebleven maar er werden kleine foutjes gemaakt aan onze kant, waardoor deze set eindigde in een 25-21.
 
De tweede set begon het eigenlijk een beetje hetzelfde als de vorige. In het midden van de set echter herpakten we onszelf en wisten we een flinke achterstand van 18-8 alsnog in te halen tot een stand van 18-19. We hadden een goede servicedruk, waren overtuigend en communiceerden goed met elkaar. Helaas mocht dit niet baten en verloren we de set alsnog met 25-23.
 
We gingen de derde set opnieuw met frisse moed in maar helaas lukte het ook deze set niet om te winnen. 25-19 was de eindstand.
 
De vierde set waren we vastberaden dat we in ieder geval 1 punt mee naar huis zouden nemen. We begonnen deze set dan ook met veel enthousiasme en bouwden al snel een flinke voorsprong op. We werkten goed samen (ondanks een ploselinge enkelblessure van Balou) en hebben deze voorsprong behouden tot aan het eind. We zorgden samen voor een goede opbouw én afmaak van de aanval. De eindstand was 12-25. 
 
Al met al een teleurstellende 3-1 verlies; de eerste verloren wedstrijd van dit seizoen. Maar alsnog blij met dat ene puntje want wellicht komt deze nog erg goed van pas.
 
Rosanne Ypma.

Vandaag was dan eindelijk de wedstrijd van Dames 7 tegen Flamingo’s, de grootste concurrent, tweede op de ranglijst. Vorige week mochten we tegen de nummer drie, waar we geleerd hebben dat we punt voor punt moeten spelen. En genieten. Dit hebben we meegenomen naar Gennep en de eerste twee sets had Flamingo’s geen schijn van kans (18-25 en 16-25). Elk puntje hebben we gevierd. We zaten op de juiste plek in de verdediging en onze service was heel sterk. De spelverdelers zorgden er ook voor dat iedereen lekker kon aanvallen. 

De derde set verliep heel anders. We merkten dat Flamingo’s van tactiek was gewisseld. En het duurde net iets te lang voordat we hier op konden inspelen. Een flinke achterstand wisten we nog in te halen, maar Flamingo’s was deze set iets beter (25-21).

De opdracht voor de vierde set was duidelijk, genieten en ervoor gaan. Met elkaar. En dat hebben we gedaan. We hadden een valse start, 2-7 achter... maar we hebben ons niet gek laten maken en zorgden voor een goeie servicedruk zodat Flamingo’s in de problemen kwam met de aanval. Veel ballen werden goed verdedigd en de aanvallers wisten de zwakke plekken bij Flamingo’s te vinden (19-25). Mooie setstanden en deze 3-1 winst tegen de nummer twee zorgt er voor dat we een nette voorsprong hebben als koploper! Trots op de meiden, die met elkaar een goeie prestatie hebben neergezet.

Kirsten Kooman, trainster.

Vandaag stond een spannende wedstrijd op de planning! Een wedstrijd waarin de nummer 1 Somas Activia DS 7 tegen nummer 3 Hovoc DS 3 moest gaan spelen.

De 1e set begon nogal moeizaam. Het leek erop of dat we even moesten wennen aan hoe de tegenstander speelde. Op een gegeven moment stonden wij achter met een tussenstand van 12-2. In deze tussentijd was er ook weinig enthousiasme aan onze kant. Maar na een paar punten te hebben gemaakt, werd ons enthousiasme beter en scoorden we meer punten. De scheidsrechter werkte ook niet altijd mee en gaf de tegenstander een paar keer onterecht een punt, maar daarvoor nemen we de volgende keer wel een extra bril mee! Helaas hebben we deze set niet gewonnen, maar toch goed gespeeld! De set eindigde met 25-20 voor de tegenstander.

De 2e set begonnen we meteen vol enthousiasme en dat hielp ons aan een goede voorsprong! We stonden een aantal punten voor op de tegenstander. Met toch een aantal service fouten en de service pass die niet altijd goed ging, kreeg de tegenstander toch een aantal puntjes. Gelukkig hadden we een aantal mooie passes en aanvallen, waardoor we deze set uiteindelijk wonnen met een mooie stand van 25-19!

Doordat we de 2e set hadden gewonnen gingen we vol goede moed de 3e set in. Deze set ging ook erg goed. Er werd veel aangevallen, maar ook werden er slimme ballen gespeeld. Dit hadden we op de training ook geoefend. Ook in deze set waren er een aantal service fouten, maar uiteindelijk wonnen we ook deze set met een stand van 25-17!

De 4e set moesten we ook wel winnen, want we wilden er geen 5-setter van maken. Ook in deze set werd er goed verdedigd en aangevallen. De service ging al beter en ook werd er weer gebruik gemaakt van de slimme balletjes aan het net. Een 5-setter is er gelukkig niet gekomen, want ook deze set wonnen we met 25-15!

De wedstrijd werd gewonnen met 3-1 voor Activia. We gingen met 4 punten naar huis en blijven nu nog even op plek 1 staan! Volgende week gaan we ook een spannende wedstrijd spelen. We spelen dan namelijk tegen de nummer 2 Flamingo’s D4. We hopen ook daar de puntjes te pakken en op nummer 1 te blijven staan!

Floor Verheijen

Kontakt

Secretariaat:

0485 38 4511

Zaal:

Activiahal
Remmensberg 31
5845 DD
Sint Anthonis
0485 38 5134

Zaalbeheerder Activiahal:

06 13 80 9122

 

logo2016

logo pinkstertoernooi2016