Wedstrijdverslagen

Heren 1 tóch naar de tweede klassse!

Heren 1 2 foto

Door coronaconsequenties was de strijd om promotie voor deze heren voorbij. Maar … de Nevobo heeft voor onze mannen nog een plaatsje vrij en daarmee gaan zij komend seizoen tóch de tweede klasse in. Hartstikke leuk en volgens ons 'dik verdiend'!

Succes mannen met deze uitdaging!

 

Wat was het GE-WEL-DIG!

Wij genieten nú nog na…

Collage weekend 23 en 24 04 Activia

Dames 1 Somas Activia kampioen in de topdivisie, laatste thuiswedstrijd, platte kar, afscheid van coach/trainer Arjen Schimmel, semi-afscheid van Kersten en Janneke bij DS1. Een groot dankjewel voor dj Magiel, telsters dames 1, supporters, ouder(s) van en iedereen die (in)direct betrokken is (geweest).

In dit weekend nog méér kampioenen (naast mini’s 4.3 (Wanroij) en meisjes C2) mocht ook mini’s 5.1 (St. Anthonis) een feestje vieren. Daarnaast was Activia aanwezig met een stand bij de open dagen van Oelbroeck en was er een kruisbestuiving tussen Tios, d’n Uutlaot en Activia bij een gezamenlijke activiteit op zondagmiddag in de sporthal. GE-WEL-DIG!

Bob Soberje, nieuwe trainer Somas Activia Dames 1

nieuwe trainer DS 1 Bob Soberje
 
Ik ben Bob Soberjé. Geboren en getogen in Horst en daar woon ik nu nog altijd met mijn vrouw Nadja. Ik heb twee zoons (Loek en Bart) die beide studeren en nog/weer thuiswonen. Overdag werk ik bij Stichting Dichterbij bij de afdeling vastgoed en ben ik verantwoordelijk voor de juiste huisvesting van onze cliënten. Als ik niet werk of met volleybal bezig ben sta ik graag met ‘mijn’ band op het podium, bezoek ik concerten en festivals en ik houd heel erg van reizen.
Mijn volleybal carrière heeft zich helemaal bij Hovoc afgespeeld waar ik ca. 13 seizoenen in heren 1 gespeeld heb. Na mijn actieve jaren ben ik begonnen met coachen/trainen (ook bij Hovoc) waar ik opvolgend dames 2, heren 1 en nu dames 1 heb mogen begeleiden. In de corona lockdown (2021) heb ik een half jaar meegelopen met Vocasa heren 1 in de eredivisie (bij Arjen).
 
Ik verlaat met enig pijn in het hart ‘mijn’ club Hovoc (waar ik overigens wel bestuurslid blijf) maar heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij Activia Dames 1 om samen met het team de groei van de laatste jaren door te zetten. De prettige gesprekken met de TC en een aantal speelsters hebben mij het vertrouwen gegeven dat dit een goede match is! Ik heb er zin in!

Arjen Schimmel kiest voor nieuwe stap in zijn carrière!

arjen 2

Op 29 januari was de deal rond. 
Gisteren kregen wij het definitieve bericht dat Arjen Schimmel, trainer van D1 na dit seizoen een nieuwe uitdaging aan gaat. Arjen heeft er voor gekozen de stap terug naar de eredivisie te zetten. Volgend jaar is hij de trainer van Draisma Dynamo D1. Natuurlijk vinden wij dat ontzettend jammer. Wij, zowel Activia als club, als ook het team, vinden in Arjen een betrokken en prettige trainer, die past bij ons Dames 1 en onze ambitie. De ambitie om kampioen te worden, zet Arjen met ons door en samen met hem gaan wij dit seizoen goed af sluiten. Ondertussen gaan wij op zoek naar een nieuwe trainer. 
Wij wensen Arjen alvast veel succes en plezier bij Dynamo. 

Bestuur Somas Activia. 

ARBO Rotterdam/FAST verliest ook tegen Friso Sneek

Doorgaans houdt ARBO Rotterdam FAST weinig punten over aan de ontmoetingen met collega-eredivisionist Sneek. En ook dit keer ging de winst mee in de bus terug naar het noorden van het land. Daarom moeten de dames uit Gennep en Sint Anthonis de eerste wedstrijdpunten gaan binnenslepen in de slotmaand van dit jaar.
Op zondag 4 december komt VV Utrecht op bezoek; dat zal wel een moeilijke bevalling worden. Want dit team staat in de top van ranglijst. Mocht ook Utrecht de punten in de eigen zak houden, dan moet ARBO Rotterdam FAST serieus aan de bak tegen Peelpush uit Meijel (op zondag 11 december) en tegen Voltena uit Werkendam (op zondag18 december). Deze twee teams staan in het ‘rechterrijtje’ en dus nog een beetje in de buurt van ARBO Rotterdam FAST.
 
De eerste set van de wedstrijd tegen Sneek deed vermoeden dat het publiek zo weer thuis zou zijn. De Friezinnen overklasten de Limburg/Brabantse meiden en namen in het begin van de set een comfortabele voorsprong met goed en agressief spel waarop de thuisploeg het antwoord schuldig moest blijven: 15-25. 
De tweede set liep voor het overgrote deel gelijk op. De dames van ARBO Rotterdam FAST kwamen gemotiveerd uit de startblokken en bleken niet van plan het heft meteen definitief uit handen te geven. De set eindigde met 23-25, maar dat had (zeker volgens de bank van de thuisploeg) ook andersom kunnen zijn. De coaches van ARBO Rotterdam FAST vonden sommige beslissingen van de scheidsrechter discutabel. 
Ook in de derde set ging de strijd een tijd lang gelijk op, toch trok Sneek uiteindelijk met 17-25 aan het langste eind; sterk serveren en goed blokkeren vormden de basis van de winst in het derde bedrijf.
ARBO Rotterdam FAST wist het vorige seizoen vaak te imponeren door kansloze partijen via vijfsetters nog om te buigen. Dat lukte tegen Sneek niet. Feit was dat het team afgelopen zondag in twee sets stevig van zich af beet en liet zien over voldoende potentie te beschikken om de tweede helft van de competitie heel anders te laten verlopen.
 
ARBO Rotterdam FAST Friso Sneek 27 11 2022 verkleind
 
De eerstvolgende wedstrijd van ARBO Rotterdam FAST vindt plaats in Sint Anthonis. Dan is VV Utrecht de tegenstander. Utrecht staat op dit moment tweede in de eredivisie met een wedstrijd minder gespeeld dan lijstaanvoerder Sliedrecht Sport. De wedstrijd begint om 15.30 uur en vindt plaats in de Activiahal in Sint Anthonis. Belangstellenden zijn van harte welkom.