Wedstrijd verslagen

Wedstrijdverslagen

Heren 1 2 foto

Door coronaconsequenties was de strijd om promotie voor deze heren voorbij. Maar … de Nevobo heeft voor onze mannen nog een plaatsje vrij en daarmee gaan zij komend seizoen tóch de tweede klasse in. Hartstikke leuk en volgens ons 'dik verdiend'!

Succes mannen met deze uitdaging!

 

Foto van Neerven DS 1 volleybalschoenen kopen

Afgelopen zaterdag is dames 1, vóór de geplande oefenwedstrijden, langs geweest bij Sport 2000 van Neerven in Boxmeer om nieuwe volleybalschoenen aan te schaffen. Ze zijn allemaal persoonlijk geholpen én zijn allemaal geslaagd!

Superbedankt Maurice, Sport 2000 van Neerven voor jullie tijd en geduld ;-) 

We zijn nu helemaal klaar voor de TOPDIVISIE!

Ellen Willems

Ellen Willems, gestart als mini bij Activia, keert bij ons terug!

Vanuit dames 1 werd ze drie jaar geleden gevraagd om de selectie van FAST te versterken als gevolg van blessureleed. Het jaar daarop was ze tweede libero en afgelopen seizoen stond Ellen vast op de liberopositie bij FAST.

Met deze eredivisie-ervaring zijn wij hartstikke blij dat Ellen weer terugkeert als libero bij onze club. Wij kennen Ellen als een Activiaan in hart en nieren en wensen haar veel succes en volleybalplezier bij Activia!

Joost Joosten trainer DS 1

Activia heeft Joost Joosten aan zich weten te binden als trainer-coach voor Dames 1, dat volgend seizoen uitkomt in de TOP-divisie.

Joost (40) woont in Cuijk en speelde zelf jaren actief in de eredivisie als spelverdeler. Twee keer wist hij de landstitel te winnen en won daarnaast met Nesselande en Dynamo Apeldoorn de beker. Als trainer deed Joost o.a. ervaring op bij VC Volt (dames en heren); bij Dynamo Apeldoorn trainde hij de eredivisie-dames en afgelopen twee jaar was hij trainer/coach bij Vocasa eredivisie-heren. Daarvoor was hij ook beach-opleidingstrainer in Eindhoven.

Joost ziet een nieuwe uitdaging bij het jonge Dames 1 team van Activia en wil met hen graag de TOP-divisie in. Wouter Vaessen zal Joost en het team daarbij ondersteunen als teammanager.  
Wij zijn trots dat de TC Joost zo snel enthousiast heeft weten te maken.

Namens het bestuur heten wij Joost welkom en wensen hem veel succes en volleybalplezier bij Activia!

GENNEP / SINT ANTHONIS | Voor de volleybalsters van FAST zit het lustrumjaar in de Eredivisie erop. De samenwerkingsploeg uit Gennep en Sint Anthonis evenaarde met de eerste plaats in de Degradatiepoule de beste prestatie, de vijfde plaats in het seizoen 2018-2019. Door de (0-3) overwinning op Lammerink Installatiegroep Set Up’65 bereikte FAST daags voor Hemelvaart op eigen kracht het maanden geleden gestelde doel.

Met de conclusie dat de eerste plaats in feite gelijkstaat met de vijfde plek in de eindrangschikking van de Eredivisie Volleybal Dames maakte FAST een statement over de ‘ongelukkige’ naamkeuze Degradatiepoule. Trainer Ivo Martinovic hekelde de naam vanaf het besluit dat alleen de nummers één tot en met vier in de Kampioenspoule zouden spelen, en de overige teams veroordeeld werden tot een hele competitie zonder degradatie. In FAST-kringen werd de naam veranderd in Voorjaarsreeks. Bovendien greep de regionale volleybalorganisatie de kans aan acht wedstrijden extra cachet te geven. De ontmoetingen tegen de vier overige opponenten werden aangegrepen de spelpatronen nog beter in te slijpen en de prestatieve druk te verhogen. Daarnaast wilde de staf alle speelsters speeltijd gunnen.
FAST wilde zich graag kronen tot de nummer één uit de Degradatiepoule. Het zou daarvoor gerenommeerde tegenstanders als Eurosped en Laudame Financials VCN achter zich moeten laten.

Dat lukte, ondanks thuisnederlagen tegen Eurosped (2-3) en VCN (1-3). De concurrenten voor de eerste plek werden in de laatste weken van de competitie tijdens uitwedstrijden wel verslagen. Met de midweekse uitwedstrijd tegen Set Up’65 voor de boeg was de eerste plaats al officieel. FAST gaf in Ootmarsum nog een keer gas en pakte de Twentse dames met 0-3 in. Dat ging na een moeilijke start (25-27) vrij gemakkelijk. De tweede en derde set werden met 18-25 gewonnen.
Met de overwinning in het slotduel zwaaide FAST de stoppende en vertrekkende speelsters uit. Naast Steffie Janshen en Rachel Feron verlaat ook Maus Smeets FAST. Libero Susanne Kos stapt over naar nieuwbakken Eredivisionist VV Utrecht, Lara Hendricks beproeft haar geluk straks in Zwolle.
Last but not least in de lijst vertrekkende speelsters is middenaanvalster Joska Fransen. De Beugense startte haar eredivisieavontuur tegelijk met FAST in het seizoen 2016—2017. De veel scorende aanvalster kende veel hoogtepunten op het topniveau, maar zag ook de keerzijde van de medaille. Blessureleed maakte haar tot een lang toekijkende teamgenoot, die zich buiten het veld verdienstelijk maakte voor haar ploeggenoten. In de kwartfinale van het bekertoernooi maakte FAST’s nummer 9 haar comeback, en was er mede verantwoordelijk voor dat Sliedrecht Sport de eindstrijd niet haalde. Woensdag 12 mei gaat de boeken in als de dag dat Joska Fransen voor het laatst op topniveau haar kunsten toonde.
De competitie is ten einde, maar dat betekent niet dat op lauweren gerust kan worden. Voor de technische staf wacht al de volgende nieuwe uitdaging; de selectie voor het nieuwe seizoen op peil brengen. Charlotte Haar en Silke Bruil zijn de eerste aanwinsten. In de komende tijd zullen nog meer nieuwe teamgenoten gepresenteerd worden.

2021 05 15 FAST sluit in stijl af 1