Wie zijn wij?

Adresgegevens

secretariaat: tel. 0485 384511, 

zaal: Activiahal, Remmensberg 31, 5845 DD, Sint Anthonis,

tel. 0485-385134

Zaalbeheerder Activiahal: 06-13809122

 

Volleybalclub Somas Activia uit Sint Anthonis en Ledeacker werd opgericht op 12 oktober in 1956 en is daarmee de oudste volleybalvereniging uit de regio. In 2016 wordt het 60-jarig bestaan gevierd.

De club bestaat uit ongeveer 250 leden, verdeeld over 8 seniorenteams, 5 jeugdteams, 6 groepen mini’s en 3 recreantenteams. Het is een erg jonge vereniging, want zelfs ruim de helft van de leden in de 8 seniorenteams zijn jonger dan 18.

De club heeft in Somas haar hoofdsponsor, inmiddels al voor het 6e jaar, na al een eerdere periode in het verleden.

Het eerste damesteam is al decennia het paradepaardje van de club. Na jarenlang eerste divisie te hebben gespeeld, en in een verder verleden zelfs eredivisie, speelt het zeer jonge team (gemiddeld net 17) momenteel in de tweede divisie. Uniek in de regio is het feit dat Dames 2 in de 3e divisie speelt en dames 3 promotieklasse. Verder spelen dit jaar maar liefst 3 teams 2e klasse en Dames 7 in de derde klasse.

Dames 1 DSC07773

Naast Dames 1 zijn de meisjesteams de oogappels van de club. De B en C teams worden bijna jaarlijks kampioen (of 2e na het grote Sliedrecht) in de competitie. En de B en C leeftijdselecties zijn 2 jaar geleden zelfs Nederlands kampioen geworden… niet slecht voor zo’n kleine club!

De herenlijn heeft even in een dip gezeten maar vecht zich nu weer terug met aanstormende jeugd. Dat volleybal weer meer een mannensport wordt bewijst ook de grote groep B-jongens.

Wie Activia zegt, zegt ook Pinkstertoernooi, een evenement met internationale allure dat eveneens al 60 jaar wordt georganiseerd. In het verleden zelfs met gastteams vanuit de hele wereld: uit de rijke historie noemen we als voorbeelden China, Canada, Polen, Taiwan, Tsjechië, Roemenië, Hongarije, Brazilië, Egypte. Sinds de verhuizing van het toernooi naar sportpark De Laan hebben ook de Pinksterparty’s in een immense tent een prominente plek in de regio verworven.

Ondertussen is er ook een nieuwe loot aan de boom gegroeid: het Internationale Minitoernooi dat jaarlijks op 28 december gehouden wordt in de Activiahal en waarin minispelers uit heel Nederland strijden met buitenlandse minispelers uit bijvoorbeeld Duitsland, Luxemburg en Roemenie.

Tijdens de competitie is het om de zaterdag tijdens de thuiswedstrijden een waar spektakel met veel publiek. Activia heeft als slogan “sfeer en prestatie”, en dat vinden we dan terug in de Activiahal en de kantine. De club heeft een cultuur van Brabantse gezelligheid: dat geldt zowel voor de Pinksterparty’s, als ook voor de volleybalzaterdagen in de Activia-kantine, ons clubhuis in de Activiahal in Sint Anthonis.

mini4stapeltjeDSC09569

De club is rijk aan commissies waarin de leden zich inzetten voor een deelgebied van de vereniging:

Kantine-commissie
Activiteiten-commissie
Technische Commissie
PR-commissie

Sponsor commissie

Al deze commissies zorgen ervoor dat we kunnen spreken van een bloeiende vereniging waar veel leden een groot deel van hun vrije tijd in steken.

Activia wordt geleid door een klein maar professioneel bestuur, dat regelmatig vergadert en er voor zorgt dat alles soepel verloopt.