Organisatie

Somas Activia - de club: sfeer en prestatie

De club Somas Activia bestaat uit ongeveer 300 leden waarvan de helft jeugdleden.alleminis-zwaaien De dameslijn speelt al jaren op een hoog niveau volleybal: tot voor enkele jaren terug op eerste divisie landelijk - net onder de eredivisie dus - en tweede divisie landelijk. Momenteel spelen de dames op tweede-divisieniveau. De herenlijn heeft even in een dip gezeten maar vecht zich nu weer terug. De club heeft een rijke historie waarin gedurende een bepaalde tijd zelfs op eredivisie niveau gespeeld is. De club werd opgericht in 1956 en vierde dus in 2006 het 50-jarig bestaan.

De club is ook bekend geworden om haar jaarlijks georganiseerd Pinkstertoernooi, een evenement dat internationale allure heeft met gastteams vanuit de hele wereld: uit de rijke historie noemen we als voorbeelden Amerika, China, Canada, Polen, Letland, Taiwan, Tsjechië, Roemenië, Hongarije, Brazilië, Egypte.

 

Ondertussen is er ook een nieuwe loot aan de boom gegroeid: het Internationale Minitoernooi dat jaarlijks op 28 december gehouden wordt in de Activiahal  en waarin minispelers uit Nederland strijden met buitenlandse minispelers uit bijvoorbeeld Duitsland, Luxemburg en Roemenie.

vollebakElke zaterdag tijdens de thuiswedstrijden is het een waar spektakel met veel publiek, show, muziek en multimedia. Op het moment hebben we 1 herenteam en 8 damesteams. Als je dit vergelijkt met andere volleybalclubs uit de buurt is dit ongekend veel voor een dorpje als Sint Anthonis. Maar er heerst hier nu eenmaal een volleybalcultuur en daar komen ook veel mensen van buiten het dorp op af.

Daarnaast heeft de club een cultuur van Brabantse gezelligheid: dat geldt voor het Pinkstertoernooi dat wereldberoemd is voor zijn avond party’s, maar het geldt ook voor de volleybalzaterdagen in de Activia-kantine/clubhuis in de Activiahal te Sint Anthonis.

De club is rijk aan commissies waarin de leden zich inzetten voor een deelgebied van de vereniging:
Kantine-commissie
Activiteiten-commissie
Technische Commissie
PR commissie en sponsor commissie
Vrijdagavond competitie

Pinkstertoernooi

Al deze commissies zorgen ervoor dat we kunnen spreken van een bloeiende vereniging waar veel leden een groot deel van hun vrije tijd in steken.

Somas Activia wordt geleid door een klein maar professioneel bestuur, dat weinig vergadert en veel regelt.

 

{article Bestuur en commissies}{title} {text}{/article}