CORONA PROTOCOL

Corona protocol

05-09-2021

We zijn allemaal blij dat we weer mogen volleyballen!
Sporten mag maar corona biedt ons nog steeds beperkingen. Zo is het nodig dat aan de deur controle is om het risico op corona-uitbraken te verkleinen. 
Met de gemeente hebben wij afgesproken dat wij deze controle uit gaan voeren. De regels zijn als volgt en gelden voor iedereen vanaf 12 jaar, die tijdens volleybal(wedstrijd)dagen de Activiahal bezoekt. 
Dus lees onderstaande als speler, trainer, coach, vrijwilliger en publiek. 

 • Bezoek je tijdens (oefen)wedstrijden de Activiahal, als speler, trainer, coach, vrijwilliger of publiek, dan controleren we bij de deur (ingang Jutta van Nassaulaan, voorheen De Link) op Covid-19.
 • Via een app scannen wij de QR-code waarin staat of je bent gevaccineerd of een maximaal 24 uur oude PCR-test hebt gedaan die negatief is.
  (Een zelftest is niet geldig, deze laat aan jou zien of het verstandig is of je voor de zekerheid toch nog eens een PCR-test moet doen).
 • We controleren ook of jij het bent, via een ID-bewijs (rijbewijs, ID, NEVOBO-spelerskaart).
 • Het idee hierachter is dat iedereen die door de controle komt en die we dus binnen laten, zowel in de sportzaal, als op de tribune, kantine én in de gang niet persé de 1,5 meter in acht hoeft te nemen en dat 2/3e van onze zitplaatsen gebruikt mag worden. Iedereen dient plaats te nemen op een zitplaats en zoveel als mogelijk ook te blijven zitten.
  In de kantine mag je aan de bar een drankje halen, waarna je weer ergens plaats neemt.
 • Kleurt de app niet groen, dan zullen we je vragen niet verder naar binnen te gaan uit respect voor de volleybalsport.
 • Respecteer het werk wat door onze vrijwilligers omwille van het tegengaan van corona wordt uitgevoerd. Wij zijn geen handhavers maar willen graag dat we weer een “normaal” volleybalseizoen krijgen. Volg dus de instructies op.
  Doe je dat niet, dan schakelen wij de beheerder van het gebouw in. Deze is vanuit de gemeente verantwoordelijk voor het gemeentelijk (lees: landelijk) coronabeleid.
 • Maar uiteindelijk zijn we natuurlijk samen verantwoordelijk, heb je klachten, ben je er niet zeker van of je corona zou kunnen hebben…KOM DAN NIET NAAR DE ACTIVIHAL, blijf thuis en laat je testen. 

Wij kunnen niemand verplichten; je mag het zelf weten maar als je het ons vraagt is ons advies:
Laat je vaccineren! Dit voorkomt naar onze mening nieuwe besmettingen, minder zieken en minder uitval van volleybalwedstrijden en dat is waar we allemaal juist zo naar uitkijken: Lekker volleyballen, volleybal kijken en elkaar weer ontmoeten!

LET OP: voorlopig is de ingang bij de Bibliotheek gesloten. De ingang van de Activiahal is aan de Jutta van Nassaulaan (voorheen Jongerencentrum De Link). 

Wij rekenen op ieders medewerking en begrip voor de situatie. 

Deze informatie geldt overigens niet voor trainingen.

Bestuur Somas Activia.