Home
images/headers/slide01.png

Dames 1 b

Dames 1 // 1e Divisie // 2018-2019

De dames van Somas Activia hebben afgelopen zaterdag  vrij gemakkelijk de voorronde van de Nationale Beker gewonnen.

Zij begonnen sterk aan de 1e set met meteen een 4-0 voorsprong door een goede serviceserie van de nieuwe spelverdeelster Quinty. Toch werd het even snel  4-4 door onnauwkeurige passes aan Sint Tunnisse zijde. Aanvallend en blokkerend  ging het heel goed aan de kant van onze dames.  Passend was het minder.  Maar nog wel een voldoende om de dames van De Lutte op achterstand te zetten. De 1e set werd met 25-21 binnengehaald.

De 2e set startten we met dezelfde opstelling. Met veel plezier bouwden de dames een voorsprong op; de passes gingen beter draaien. Halverwege de set verdedigde onze libero Yara een bal. Met het goede spelinzicht zag ze dat de bal uit ging maar verstapte zich daarbij en haar knie sprong op slot. Met veel pijn moest ze naar de kant en kon de gehele dag niet meer spelen.

Toen knapte er iets bij de Sint Tunnisse dames. We moesten anders gaan spelen; de middenaanvalsters moesten  mee in de pass.  Dit zorgde voor onrustig spel op alle fronten. Lutheria rook dat er iets gehaald kon worden en ze sprokkelde punt voor punt binnen. De dames van Activia hadden hier even geen antwoord op. Tegen het eind van de set ging het langzaam weer iets beter met de organisatie maar de achterstand was al groot. Met 20-24 achterstand kwam Jil aan de service. Zij haalde er nog 3 punten bij. Uiteindelijk ging de 2e set naar Lutheria met 23-25.

In de 3e en 4e set kwamen er nieuwe speelsters in het veld. Het ging aan de Sint Tunnisse kant steeds beter draaien en met behulp van alle mankrachten vanaf de kant hebben we deze 2 sets gemakkelijk binnengehaald. Met 25-21 en 25-14 was winst voor dames 1 een feit!

Komende zaterdag, 15 september,  staat de 1e ronde op het programma. We zullen in een 4 kamp in Eibergen uitmaken wie er doorgaat naar de 2e ronde van de Nationale Beker 2018-2019.

Verslag door Ger van Heugten