Home
images/activia_leden.jpg
  • Dames 1
  • Dames 2

Dames 1 speelde een redelijk makkelijke wedstrijd tegen tweededivisionist Spivo. In de eerste set liep het gelijk goed en met één servicebeurt werd het 6-0. Deze voorsprong werd de gehele set vastgehouden en met degelijk spel werd deze set ook met 25-17 gewonnen.

In de tweede set werd er met minder druk gespeeld en Spivo kon makkelijk haar punten vergaren. Er werden aan Sinttunnische kant veel foute services geproduceerd, waardoor je de punten extra moet spelen om bij te komen. Spivo heeft de gehele set op voorsprong gestaan. Pas bij de belangrijke punten gingen de dames van Somas weer iets beter spelen en kwamen ze nog bijna langszij. Spivo wist echter toch de set te pakken met 23-25.

De neuzen weer dezelfde kant op en vol aan de bak was het advies! Zo werd er in de derde set iets beter gespeeld en konden er een paar aanvalscombinaties getoond worden aan het publiek. De set werd met 25-21 winnend afgesloten.

De meiden van Sint Anthonis waren zeker nog niet tevreden over het getoonde spel. De flair van de eerste set moest terug!!!! En ja, hoe doe je dit? Door hard te werken en voor iedere bal te strijden en te gaan. Dit werd er ook gedaan en met knappe reddingen van onze libero dwongen we het spel af. De blokkering stond goed en scoorde heel wat puntjes bij elkaar.De vierde set werd dan ook moeiteloos gewonnen met 25-14.

Een leuke overwinning. Aanstaande zaterdag mogen we in Den Haag laten zien dat we dit kunnen volhouden. In de eerste ronde van de nationale beker staan er drie wedstrijden op het programma. Alleen de beste gaat door naar de tweede ronde dus vol aan de bak!

Ger van Heugten