Home
images/headers/slide01.png

Het nieuwe volleybalseizoen 2019-2020 staat voor de deur, de trainingen gaan bijna weer beginnen.
We herinneren ons de mooie en minder mooie wedstrijden van vorig jaar we kijken vooruit naar een hopelijk sportief en gezellig seizoen!

In de afgelopen zomer hebben we helaas ook afscheid moeten nemen, een herinnering aan de volgende mensen:  

Op 12 juli j.l. is overleden mevrouw Betty Luyckx-Carree, op 87 jarige leeftijd. 
Sinds 1961 was Betty de beschermvrouwe van Activia. Een beschermvrouwe is (formeel) een dame van aanzien die zich openlijk sterk maakt voor een persoon of instelling. De meeste van onze huidige leden zullen Betty niet hebben gekend, maar veel van onze oud-leden en supporters wel. Betty is de (schoon)moeder van Liesbeth en Jacques Theunissen - Luyckx en eveneens familie van Jolijn Luyckx en Aniek van Duijnhoven.  

Eveneens op 12 juli is Gerrit van Kempen overleden. 
Gerrit was een welbekende vrijwillige fotograaf van evenementen en activiteiten die in de gemeente Sint Anthonis werden georganiseerd door jong en oud. Gerrit was een verenigingsmens. Bij bijzondere toernooien, zoals het Internationale Activia mini-toernooi en de beker- of NOJK-toernooien, maakte hij mooie en leuke foto's die hij plaatste op www.tunnis.nl. Hij bezocht zo af en toe ook onze supersaturdays en was altijd als fotograaf te vinden op het Pinkstertoernooi. Zo'n beetje iedereen kende hem. In 2018 ontving hij een koninklijke onderscheiding. Gerrit werd 70 jaar. 
"Ik heb een goed leven gehad, heel gewoon. Gewoon een goed leven!"

Even later kwam het bericht van het overlijden van Louis van Loosbroek
Louis is één van de oprichters van onze vereniging Activia in 1956, samen met 7 anderen zette hij de schouders eronder en startte onze volleybalvereniging op, die in de afgelopen 63 jaar vele ups en ook enkele downs heeft gekend. Louis was zelf nog lang actief als volleyballer en is in 1965 benoemd tot ere-lid van Activia. Samen met Toos zagen we hem nog geregeld als supporter in de sporthal, ook toen zijn kinderen Marc en Carry de club al lang hadden verlaten. 
Louis is gestorven op 82-jarige leeftijd en was lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdienstelijke inzet. 

Namens Activia wens ik alle familieleden, vrienden en bekenden sterkte met het verlies van deze mensen.

Mieke Vloet
Voorzitter Activia.