Home
images/headers/slide01.png

Ja hoor, we staan weer bovenaan! Gisteren hebben wij met 4-0 gewonnen van SVS, waardoor wij weer met één puntje los bovenaan in de competitie staan. De eerste set begonnen we heel sterk en hadden we al snel een flinke voorsprong. Met veel afwisselen in de aanval en goede passes kwamen we goed op gang. Al snel eindigde de set met een winst van 25-12 voor ons.

In de tweede set kwamen de meiden van SVS wat beter in de wedstrijd, wat voor ons even wennen was. Zij hadden een sterk blok en dat was in het begin moeilijk voor ons om ons daaraan aan te passen. In het begin van de set stonden we dan ook snel achter met een aantal punten. We gaven elkaar een korte peptalk, we moesten schakelen, en dat deden we ook! We herpakten ons en haalden ze weer in. Deze set hebben we ondanks de achterstand gewonnen met 25-18!         

De derde set is voor ons vaak een struikelpunt. Met een mindere tegenstander wordt het dan moeilijk om ons koppie erbij te houden. Dit keer was daar niks van te zien. We begonnen weer sterk. In het begin van de set had ikzelf de service, waardoor er een flinke voorstand ontstond van 8-0. SVS begon door te krijgen waar onze gaten zaten. Dat heeft ons een paar punten gekost maar we hadden ze heel snel weer door. Met een goede energie gingen we door en ook deze set was vrij snel afgelopen. De derde set had een eindstand van 25-12…         

Drie sets binnengehaald, maar de vierde set was eigenlijk nog het belangrijkst. We moesten vijf punten hebben om weer op die koppositie te komen, en daar doen we het natuurlijk voor! Met deze mindset gingen we dan ook het veld in. We wilden natuurlijk die laatste set ook binnenslepen. SVS wilde dat natuurlijk ook, en zij kwamen sterker dan de set hiervoor het veld in. Dat was voor ons echter geen probleem. Met super set-ups hadden we veel opties. Pleun heeft er nog een paar ballen lekker ingeslagen en we konden onze sterke kanten toepassen door de focus hierop in de trainingen van Kirsten. Ook de laatste set hebben we gewonnen met een prachtige setstand van 25-17! We hebben nu dus weer die eerste plek ... maar of we die kunnen behouden is de volgende vraag. De competitie is nog lang niet over en het gaat nog spannend worden, maar voor nu zijn wij super blij dat we opnieuw hebben laten zien wat we kunnen en waar we thuishoren!

Tine Vloet, DS7